Ігнат: рф атакує з одного напрямку - східного узбережжя Азовського моря

Ігнат: рф атакує з одного напрямку - східного узбережжя Азовського моря

Укрінформ
росія здійснює атаки з одного напрямку - східного узбережжя Азовського моря.

На цьому наголосив в ефірі загальнонаціонального телемарафону речник Повітряних сил Юрій Ігнат, повідомляє Укрінформ.

"Цей удар не відрізнявся від попереднього. Маємо 39 збитих БПЛА Shahed-131/Shahed-136 іранського виробництва. Минулого разу було більше, але ... і тоді 100%, і зараз 100% БПЛА знищені у різних регіонах держави", - сказав Ігнат.

За його словами, росія здійснює атаки з одного напрямку - східного узбережжя Азовського моря. До відбиття повітряних атаки долучаються окрім Повітряних сил ППО всіх Сил оборони.

"ППО Сухопутних військ та інших Сил оборони дедалі частіше долучаються, набувають досвіду у збитті цих БПЛА і певні засоби, які нам надають партнери. Тому відсоток (збитих ворожих безпілотників - ред.) росте. Але дуже тішитися не варто, тому що виснажується система протиповітряної оборони, витрачаються і зенітні ракети і інші засоби, техніка теж потребує ремонту... Більше залучається деталей західного озброєння, яке давно вже опанували наші зенітники та інші ППО Сухопутних сил. Але все ж таки його мало, щоб ще краще захистити різні регіони держави", - сказав Ігнат.

Він додав, що ворог також намагається вести повітряну розвідку, зокрема за допомогою БПЛА "Орлан-10", з метою виявлення позицій української ППО. За минулі дві доби знищено 4 такі безпілотники.

Речник Повітряних сил також зазначив, що складно прогнозувати, скільки іранських безпілотників ще залишається у росії і в якій кількості вона їх отримуватиме у майбутньому.

Читайте також: росіяни запускають по Україні крилаті ракети «прямо з конвеєра» - Ігнат

"Умовно, якщо говорити про 250 цих БПЛА (які росія отримала від Ірану в грудні - ред.), то понад 100 вже знищено ППО. Скільки ще залишилося, скільки довезли, можна робити лише припущення. Якщо вони використовують їх у певній кількості, значить, вони мають переконання, що і надалі Іран буде надавати їм ці БПЛА", - наголосив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти 2 січня росія здійснила чергову повітряну атаку на Україну. ППО Сил оборони знищили 39 БПЛА Shahed.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-