Британська розвідка вказала, що може підірвати російську оборону Кремінної на Луганщині

Британська розвідка вказала, що може підірвати російську оборону Кремінної на Луганщині

Укрінформ
Остаточне взяття під контроль Збройними силами України ключової траси під Кремінною могло б ще більше підірвати російську оборону міста, яке має важливе логістичне значення для рф.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Твіттері Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Як зазначається, протягом останніх п’яти днів російські та українські війська, ймовірно, вели бої за контроль над трасою Р66 на північ від міста Креміння у Луганській області, яке контролює росія.

Р66 є ключовим маршрутом постачання північної ділянки російського фронту на Донбасі з білгородської області рф.

«З жовтня українська артилерія перешкоджає його використанню, але якщо б Україні вдалося захистити маршрут, це, ймовірно, ще більше підірвало б російську оборону Кремінної», - йдеться у звіті.

Читайте також: Британський історик пророкує завершення війни до літа

Як повідомлялося, раніше розвідка Британії заявила, що обороною російських військ у районі Кремінної керує генерал євген нікіфоров, який брав участь у плануванні наступу на Київ. Зокрема, перед західним угрупуванням військ росії стоїть завдання утримати правий фланг оборони в Луганській області в районі Кремінної та Сватового, а оскільки будь-яка зі сторін війни може намагатися наступати на цій ділянці, нікіфоров бере на себе важливу оперативну роль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-