росіяни за добу обстріляли 11 регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли 11 регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила масовані атаки на 11 областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 1 січня.

Київська область зазнала масованого ракетного удару. Вночі була відбита атака дронів. По області росіяни запустили майже 30 безпілотників. За попередніми даними, постраждалих немає, але пошкоджено об’єкт інфраструктури. Детальна інформація уточнюється.

У Хмельницькій області вчора внаслідок ракетного удару були пошкоджені 8 транспортних засобів, 13 житлових будинків, складські приміщення. Є влучання в АЗС. Госпіталізовано 8 цивільних, наймолодшій постраждалій - 19 років, а 22-річна дівчина перебуває у важкому стані.

Читайте також: росіяни вбили в Україні 452 дитини, 876 - поранили

У Чернігівській області минулої доби ворог обстріляв Новгород-Сіверський район з мінометів. Без втрат і руйнувань.

У Сумській області минулої доби війська рф завдали 110 ударів по прикордонню. Під обстрілами перебували Краснопільська, Зноб-Новгородська, Середино-Будська, Білопільська, Есманьська та Шалигинська громади.

Близько опівночі по Середино-Будській громаді ворог випустив шість мін. Усього зафіксовано понад 30 вибухів.

По прикордонню Есманьської громади ворог з боку населеного пункту Локоть бив зі ствольної та реактивної артилерії - зафіксовано більш як 30 вибухів.

Шалигинську громаду росіяни з боку села Стара Миколаївка обстрілювали з мінометів калібру 120 мм. Зафіксовано 14 влучань.

У Запорізькій області минулої доби росіяни здійснили обстріли позицій українських захисників із танкового озброєння, реактивної та ствольної артилерії вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням Головного управління Нацполіції у Запорізькій області, минулої доби агресори обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Запоріжжя, Гуляйполе, Оріхів, Полтавка, Дорожнянка, Залізничне, Червоне, Степове, Малі Щербаки, Новоданилівка, Ольгівське, Чарівне, Малинівка, Кам'янське, Степове. Є руйнування, детальна інформація уточнюється.

Читайте також: російські війська обстріляли Торецьк, пошкоджені будинки

У Харківській області минулої доби російські військові з мінометів та артилерії завдавали ударів по Куп'янську, Вовчанську та інших населених пунктах Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів.

У Куп'янську внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено господарські будівлі, сталися масштабні пожежі.

У Дніпропетровській області росіяни у новорічну ніч двічі обстріляли Нікопольський район. Від "Градів" та важкої артилерії постраждали Червоногригорівська і Нікопольська громади.

У Нікополі поранена жінка. У місті пошкоджені близько 10 багатоповерхівок та чотири приватні будинки, лікарня, дві аптеки, банк, магазини і лінія електропередач.

У Червоногригорівській громаді - без постраждалих.

Над областю знищено один ворожий дрон-камікадзе.

У Луганській області на Куп’янському напрямку 31 грудня ворог обстріляв Новоселівське, Стельмахівку та Андріївку.

На Лиманському напрямку під вогневе ураження потрапили Площанка, Макіївка, Невське, Діброва і Червонопопівка.

У Донецькій області вчора ввечері російська армія обстріляла Олексієво-Дружківку. Постраждалих немає.

Вночі ворог вів артобстріли Вугледара і населених пунктів громади.

Також вночі був обстріляний Торецьк, руйнувань зазнали щонайменше п'ять приватних будинків.

Вночі із РСЗВ ворог обстрілював Авдіївку, бив по старій частині міста. Інформація щодо постраждалих уточнюється. По лінії оборони навколо міста тривали хаотичні обстріли.

Читайте також: Після обстрілів рф у Гуляйполі зайнялися п'ять торговельних павільйонів

У Миколаївській області сьогодні вночі та зранку росіяни завдавали ударів по портовій зоні та населеному пункту Очаківської громади. Частково зруйновані і пошкоджені житлові будинки, підприємство, зафіксовані чотири пожежі.

О 04:50 під ворожими обстрілами опинився населений пункт Куцурубської громади. Пошкоджено житловий будинок. Постраждалих немає.

Вчора вдень Миколаїв зазнав ворожого ракетного обстрілу. Зруйновано два житлові будинки, пошкоджено ще 12 житлових будинків і три навчальні заклади. Також спалахнула пожежа на території гаражного кооперативу. Пошкоджено близько 20 гаражів. Внаслідок обстрілу постраждали семеро людей.

У Херсонській області ситуація залишається складною. За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, на Херсонському напрямку від обстрілів постраждала цивільна інфраструктура населених пунктів Антонівка, Токарівка, Миколаївка і Херсон.

російські загарбники посилили адміністративно-поліцейський режим на період новорічних свят в окремих населених пунктах тимчасово захопленої території. Так, з 31 грудня 2022 року по 6 січня 2023 року закритий на виїзд Генічеськ, а також навколишні села.

Ввечері 31 грудня ворог бив із артилерії по селищу Наддніпрянське поблизу Херсона. Вибухнув снаряд неподалік школи. На вулиці у той час перебували брат і сестра - 13-річний хлопчик і 12-річна дівчинка. Вони дістали тяжкі уламкові поранення. Дітей доправили до лікарні.

Більше 20 разів військові рф обстріляли село Станіслав, є пошкодження будівель, електромереж і газогону.

За минулу добу, 31 грудня, російські загарбники 40 разів обстріляли територію Херсонської області, поранені троє людей.

Як повідомив у Телеграмі повідомив начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, армія рф атакувала м. Херсон 18 разів. Ворожі снаряди влучили в обʼєкт критичної інфраструктури, приватні та багатоквартирні будинки.

«Минулої доби через російські обстріли поранення дістали 3 людини. Серед поранених двоє дітей: 13-річний хлопчик знаходиться в тяжкому стані, 12-річна дівчинка дістала поранення середнього ступеня тяжкості», - додав голова Херсонської ОВА.

Читайте також: Ворог у новорічну ніч вдарив по Миколаївщині

Загалом через обстріли на Херсонщині постраждали двоє дітей та одна доросла людина. У новорічну ніч російські загарбники залишили Херсон та населені пункти поруч з обласним центром, без світла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-