Генштаб: На полігонах білорусі - близько 11 тисяч російських військових

Генштаб: На полігонах білорусі - близько 11 тисяч російських військових

Укрінформ
На білоруських полігонах налічується 11 тисяч особового складу противника та понад 400 одиниць озброєння і військової техніки країни-окупанта.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

“Уздовж державного кордону України з республікою білорусь обстановка залишається контрольованою та стабільною. Ворог продовжує підвищувати свій рівень підготовки, проводячи навчання на білоруських полігонах, де на даний час налічується до 11 000 особового складу та понад 400 одиниць озброєння і військової техніки країни-окупанта. На сьогодні угруповання російських військ, яке розгорнуте у білорусі, Брянській та Курській областях російської федерації вдвічі менше того угруповання, що було задіяне для наступу на Київ в лютому поточного року, — 22 000 проти 45500 окупантів”, — повідомив Громов.

Він також зазначив, що навіть у разі залучення всіх бойових білоруських військових частин зі складу сухопутних військ та сил спеціальних операцій спільне угруповання військ агресора буде налічувати близько 30 000 тисяч осіб.

За інформацією Громова, на сьогодні росія вивезла з білоруської території усі запаси боєприпасів до артилерійських систем та реактивних систем залпового вогню, які були створені в інтересах збройних сил російської федерації напередодні нападу на Україну.

Громов додав, що Мінськ має обмежені можливості із забезпечення боєприпасами наступального угруповання військ зі своєї території.

“Перспективи залучення зс білорусі до війни в Україні безпосередньо залежать від спроможності зс рф просунутись на Донецькому напрямку, а також від активності дій Сил оборони України”, - наголосив Громов.

Водночас рф розширює контроль над військовими аеродромами білорусі, тривають роботи з додаткового обладнання аеродромів Мачулищі, Барановичі та Лунінець. Зокрема Мачулищі планується перетворити в ключовий хаб для потреб зс рф.

Читайте також: За тиждень Сили оборони уразили понад 150 об'єктів противника

Як повідомляв Укрінформ, 27 грудня речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що прикордонники наразі не фіксують створення у білорусі наступального угруповання, яке було б готове станом на зараз здійснити вторгнення з території рб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-