База даних військовозобов'язаних росіян стала б хорошою ціллю для хакерів — Генштаб ЗСУ

База даних військовозобов'язаних росіян стала б хорошою ціллю для хакерів — Генштаб ЗСУ

Укрінформ
Створення у рф єдиної бази даних військовозобов'язаних значно полегшує роботу військкоматам, однак така база - хороша ціль для хакерів.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов, коментуючи питання створення єдиного електронного реєстру призовників в російські федерації.

“Зазвичай цифровізація полегшує життя військовим комісарам”, - наголосив Громов.

Водночас він зауважив, що це значно спрощує задачі тим, хто не хоче йти на війну. Для цього достатньо попрацювати російським хакерам, а “може й не тільки російським”, наголосив Громов.

Як повідомлялось раніше, у рф створюють єдину електронну базу даних військовозобов’язаних. Для цього оцифровуються всі чинні документи військового обліку та наявні архіви військкоматів.

По завершенню розробки систему об'єднають з базами МВС для контролю документів на виїзд і системами "Мігрант", ДІБДР, Росреєстром, Роскадастром та ІНП, а також базою клієнтів мобільними операторами.

Після початку роботи система забезпечить можливість тотального контролю за військовозобов'язаними, включно з тими, хто не мешкає за місцем прописки. Так у РФ доставлятимуть повістки через СМС, електронні листи й навіть через соціальні мережі. Усі мають з'явитися до військкоматів у зазначені терміни.

Читайте також: Хакери використовують тему Shahed-136 у листах зі шкідливими програмами

Військовозобов'язані повністю втратять доступ до можливості залишити територію рф без дозволу. Також їм обмежать використання державних послуг та сервісів. За потреби особам блокуватимуть банківські рахунки, доступ до платіжних систем або навіть пенсійного накопичення. Роботодавців планують повідомляти, що їхні працівники ухиляються від мобілізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-