Наступального угруповання військ рф на Запорізькому напрямку наразі немає — Генштаб

Наступального угруповання військ рф на Запорізькому напрямку наразі немає — Генштаб

Укрінформ
Вище військове керівництво уважно стежить за переміщенням ворога в районі Мелітополя та Бердянська. На даний час суттєвої загрози щодо створення наступального угруповання на Запорізькому напрямку немає.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов.

“Переміщення підрозділів противника ми відстежуємо. На даний час суттєвої загрози щодо створення наступального угруповання на Запорізькому напрямку немає”, - запевнив Громов.

Він також зазначив, що ворог після проведеної часткової мобілізації продовжує перекидати свої підготовлені підрозділи на тимчасово окуповані території України. Такі заходи проводяться в рамках заміни боєздатних підрозділів окупантів, які безпосередньо виконували завдання на Херсонському напрямку і були відведені в тил. На передні рубежі ворог ставить для виконання завдання підрозділи так званих територіальних військ.

Читайте також: У 2023 році «бавовни» у росіян буде більше — Генштаб ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, днями голова Запорізької ОВА Олександр Старух повідомив, що на Запорізький напрямок ворог стягує живу силу, використовуючи Мелітополь як логістичний хаб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-