В окупації ще перебувають 29 населених пунктів Харківщини

В окупації ще перебувають 29 населених пунктів Харківщини

Укрінформ
Евакуація з поки ще захоплених сіл у Куп’янському районі на Харківщини проводиться за запитами, зв’язок із населеними пунктами влада та волонтери підтримують.

Про це сказав на пресконференції начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз в окупації знаходяться 29 населених пунктів, це менш як 2% території області. В нас є зв’язок із кожним цим населеним пунктом. Три з них знаходяться в «сірій зоні» - на безпосередньо їхній території ведуться активні бойові дії. На запити щодо евакуації ми реагуємо досить оперативно. Масової евакуації там немає. Ті люди, які бажали виїхати, вже це зробили», - сказав Синєгубов.

На звільнених територіях області, за його словами, досі тривають стабілізаційні заходи.

«На території проводилися стабілізаційні заходи, робота ще триває. В нас, на жаль, ще велика кількість кримінальних проваджень, які веде Національна поліція, обласна прокуратура, Служба безпеки», - зауважив начальник ОВА.

Читайте також: Армія рф за добу обстріляла три райони Харківщини, пошкоджені житлові будинки

Як повідомлялося, після повномасштабного вторгнення на Харківщині війська рф тимчасово захопили 32% території області. Деякі населені пункти Харківського та Чугуївського районів були звільнені в ході контрнаступу ЗСУ у травні, майже вся захоплена територія (населені пункти Чугуївського, Ізюмського, Куп’янського районів) – у вересні-жовтні в ході масштабної операції українських захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-