Виїзд за кордон: Мінекономіки підготувало проєкт постанови про бронювання працівників

Виїзд за кордон: Мінекономіки підготувало проєкт постанови про бронювання працівників

Укрінформ
Міністерство економіки підготувало проєкт постанови, який деталізує та унормовує критерії та порядок організації бронювання працівників на час війни; заброньовані працівники зможуть безперешкодно виїздити за кордон.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Forbes сказала перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

"Наразі Міністерство економіки підготувало проєкт постанови, який деталізує та унормовує критерії та порядок організації бронювання. Нині він перебуває на погодженні. З урахуванням того, що це питання важливе, чутливе та дискусійне, воно потребує узгодження позицій і знаходження балансу всіх зацікавлених сторін. Зараз ця дискусія у самому розпалі. Щойно буде узгоджена позиція, Міністерство економіки вийде з відповідною комунікацією", - сказала Свириденко.

Вона зазначила, що вже заброньовані працівники можуть перейти на новий формат після завершення їхнього терміну бронювання. Всі накази, які діють, є чинними весь період наказу. Свириденко також додала, що з урахуванням проєкту нової постанови щодо бронювання, окрема процедура «єВідрядження» втратила сенс, тому що заброньовані особи матимуть змогу безперешкодно перетинати кордон за наявності необхідних документів.

Читайте також: У Сухопутних військах розповіли, хто погоджує «бронь» від мобілізації

"У нас не стоїть завдання дозволити виїжджати всім, наше завдання – допомогти бізнесу, який працює, виїхати за кордон для укладання нових контрактів, угод, участі у виставках тощо", - підкреслила Свириденко.

Як повідомлялося, 1 грудня набув чинності закон України №2732-ІХ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-