У Бахмуті ворог обстрілами пошкодив 46 закладів шкільної та дошкільної освіти

У Бахмуті ворог обстрілами пошкодив 46 закладів шкільної та дошкільної освіти

Фото
Укрінформ
У Бахмуті Донецької області російські загарбники обстрілами пошкодили 46 закладів шкільної та дошкільної освіти, серед яких і 110-літню будівлю навчально-виховного комплексу №11.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Бахмутський міський голова Олексій Рева та опублікував відповідні фотографії руйнувань.

«Війна стала важким випробуванням для системи освіти. Станом на сьогодні від бомбардувань та обстрілів наявні пошкодження різного ступеня всіх 46 закладів шкільної та дошкільної освіти, а також будівлі комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр м. Бахмут» та Управління освіти», - написав очільник міста.

Він зазначив, що загарбники постійно продовжують знищувати освітні заклади, і ціллю ворога знову став Бахмутський навчально-виховний комплекс №11 - найстаріший заклад освіти у місті.

За словами мера, цей заклад був збудований ще на початку ХХ століття, протягом сторіччя тут розміщувались різні установи, переважно навчальні заклади, назви та статус яких теж неодноразово змінювалися відповідно до потреб та часу. У грудні ця школа відзначає своє 110-річчя.

Читайте також: У Франківську діти військових зібрали понад 40 тисяч для бійців під Бахмутом

Рева також констатував, що значних пошкоджень та руйнувань зазнали заклади дошкільної освіти у селах в Бахмутському районі – Опитному, Зеленопіллі, Зайцевому, Клиновому.

У місті Бахмут пошкоджені дитячі садочки №№10, 25, 18, 40, 49, 52, 56, а також школи №№1, 2, 3, 5, 10, НВК №11 і Зайцівський, Клинівський, Опитненський заклади ЗСО, Покровський НВК. Крім того, вщент вигорів Бахмутський міський центр дітей та юнацтва.

«Загарбники вважають українських педагогів своїми ворогами, бо саме освітяни формують наше волелюбне суспільство, світоглядні позиції наших дітей. Але нас не зламати! Тримаймося! Після Перемоги відбудуємо!», - наголосив очільник міста.

Як повідомлялося, російські військові постійно обстрілюють місто Бахмут на Донеччині, його інфраструктуру, яка вже більш ніж на 60% є або частково, або повністю знищена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-