росіяни відвели військове командування з Кремінної до Рубіжного – Гайдай

росіяни відвели військове командування з Кремінної до Рубіжного – Гайдай

Укрінформ
Командування групи окупаційних військ рф під тиском Сил оборони України відійшло з Кремінної до Рубіжного, що на 15 кілометрів південніше від лінії фронту. 

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив у понеділок начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Те, що наші військові вже звільнили Кремінну або хоча б зайшли на її околиці – не відповідає дійсності, але бойові дії йдуть поблизу міста. І можу сказати, що військове командування певної ланки, яке знаходилося в Кремінній, тепер переміщене в Рубіжне», - заявив Гайдай.

Читайте також: Окупаційна «адміністрація» рф виїхала зі Сватового у бік Луганська — Гайдай

Відповідаючи на питання ведучого, наскільки росіяни спроможні сьогодні організувати контрнаступ у бік Лимана, він підтвердив, що такі плани в них були, але їх зірвали наші воїни.

«Такі плани в них були, але, завдячуючи українському командуванню, яке розуміло їхні плани й бачило всю мапу військових подій – Сили оборони України зашкодили окупаційним військам втілити їхні задуми в життя. Контрнаступу в них не вийшло. Але резерви вони все одно підтягують», - зазначив очільник Луганської ОВА.

Як раніше повідомляв Укрінформ, росіяни продовжують зазнавати значних втрат на Луганщині. Так, до шпиталю в Старобільську за останній час доставлено близько 50 важкопоранених військовослужбовців ворога. Не краща для противника ситуація і в Біловодську. Туди завезли більше сотні військових рф. При цьому місцеві звернутися до лікарні практично не мають змоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-