росіяни за добу обстріляли шість населених пунктів Донеччини, є загиблі

росіяни за добу обстріляли шість населених пунктів Донеччини, є загиблі

Фото
Укрінформ
У Донецькій області під ударами російських військ минулої доби перебували шість населених пунктів, є загиблі серед цивільного населення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

За даними Нацполіції, п’ять вогневих атак війська російської федерації здійснили на Авдіївку. Уражень з боку ворога зазнали також Часів Яр, Дружківка, Очеретино, Північне й Іванопілля.

Встановлено, що для ударів по мирному населенню загарбники застосовували реактивні системи залпового вогню "Град" й артилерію. Пошкоджень від ворожого вогню зазнали три житлові будинки та господарчі споруди.

Читайте також: У Херсоні через обстріли вирішили відмовитись від новорічного декору

По Дружківці росіяни завдали ракетного удару. Ворожі снаряди поцілили в інфраструктуру й автомобілі. Інформація про жертв не надходила.

Унаслідок ударів ворога з артилерії в місті Часів Яр загинув мирний житель.

Правоохоронцями відкриті кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

З допомогою поліції за добу евакуювалися ще 76 жителів Донецької області, від початку обов’язкової евакуації – понад 33 тисячі 100 осіб, зокрема 4942 дитини й 1949 людей з інвалідністю.

Своєю чергою голова Донецької ОВА Павло Кириленко написав у Телеграмі, що на Донеччині вночі фіксувалися поодинокі обстріли на різних ділянках фронту.

«Ніч на Донеччині минула відносно спокійно, однак поодинокі обстріли зафіксовано на різних ділянках фронту», - написав Кириленко.

Читайте також: російські війська за добу обстріляли вісім областей України

За його словами, на Донецькому напрямку протягом доби було гучно на околицях Курахового, а вночі відбулося два артобстріли Авдіївки — снаряди прилітали на чотирьох вулицях. Інформація щодо постраждалих та обсягів руйнувань уточнюється.

На Горлівському напрямку в суботу вранці в Іванопіллі Костянтинівської громади снаряд влучив у город, ніхто не постраждав.

На Лисичанському напрямку зафіксовані численні обстріли Торського і Зарічного Лиманської громади - без жертв.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, 17 грудня російські війська здійснили загалом п'ять ракетних ударів і 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-