В Інституті вивчення війни пояснили, чому путін постійно закликає до переговорів

В Інституті вивчення війни пояснили, чому путін постійно закликає до переговорів

Укрінформ
Президент росії володимир путін постійно використовує заклики до переговорів, щоб домогтися ізоляції України від підтримки партнерів.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

«путін регулярно намагається представити ситуацію так, що це Україна відмовляється від переговорів і поступок», - ідеться у звіті.

Крім того, зазначають американські аналітики, путін прагне домогтися припинення вогню й використати будь-яке вікно переговорів, щоб дати російським військам час для відновлення та підготовки нових операцій проти України.

Водночас в ISW вважають вкрай малоймовірною будь-яку домовленість про припинення вогню, яка дозволить російським військам відновити боєздатність.

Читайте також: Зеленський назвав умови для можливості переговорів із росією

«росія та Україна наразі заперечують можливість будь-якої такої угоди, і дуже малоймовірно, що російські й українські офіційні особи погодяться на припинення вогню, не кажучи вже про його запровадження на кілька місяців. російські війська, найімовірніше, до весни не матимуть можливості зупинити українські зимові контрнаступи й перезавантажитися», - вважають в Інституті вивчення війни.

Як повідомляв Укрінформ, директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс заявив, що в ЦРУ не вбачають готовності російської влади до серйозних переговорів із Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-