загарбники за добу атакували 11 регіонів України - зведення ОВА

загарбники за добу атакували 11 регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на одинадцять областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 17 грудня.

У Київській області після масованого ракетного обстрілу 16 грудня триває відновлення електроенергії. Було пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури та 9 приватних будинків в різних районах. Через ракетну атаку постраждало чотири людини.

У Чернігівській області за минулу добу ворог двічі обстріляв із артилерії та автоматичних гранатометів Новгород-Сіверський район. Без жертв та руйнувань.

У Сумській області за минулу добу ворог завдав 79 ударів по прикордонню. Під обстрілами були Білопільська, Есманська, Миколаївська, Середино-Будська та Хотінська громади. Обійшлося без жертв.

У Запорізькій області за минулу добу загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Запоріжжя, Значкове, Гуляйполе, Омельник, Червоне, Преображенка, Чарівне, Малі Щербаки, Степове, Дорожнянка, Новоданилівка, Білогір'я, Мала Токмачка, Ольгівське, Щербаки, Залізничне, Кам'янське.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 97 690 російських військових

Надійшли 18 повідомлень про руйнування будинків та об’єктів інфраструктури. Деталі уточнюються.

У Дніпропетровській області вночі закінчилася рятувальна операція у Кривому Розі, куди напередодні прилетіла російська ракета. Рятувальники дістали з-під завалів зруйнованого ракетою будинку тіло 1,5-річного хлопчика.

Учорашній удар росіян по Кривому Рогу забрав 4 життя. 13 поранених, серед них — четверо дітей.

На вщухали уночі обстріли Нікопольського району. Росіяни завдали удару по двох громадах — Марганецькій та Червоногригорівській. Без постраждалих. Пошкоджені будинки та лінії електропередач.

Читайте також: Ворог застосував «Шахеди» перед ракетною атакою, щоб виявити українську ППО - Ігнат

У Харківській області минулої доби російські загарбники завдали масованого ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі. По Харківщині вдарили 10-ма ракетами комплексу С-300, ще дві крилаті ракети збили сили ППО.

Вся Харківська область та Харків були знеструмлені. Наразі електропостачання відновлено.

Протягом доби під ударом знову був Куп’янський напрямок. Там вогневого впливу зазнали райони Синьківки, Орлянки, Табаївки, Берестового і Вишневого. Крім того, загарбники обстріляли з артилерії населені пункти Харківського та Чугуївського районів.

За даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, в Ізюмі чоловік отримав вибухову травму – розбирав на подвір'ї боєприпас. Його госпіталізували із осколковими пораненнями.

У Луганській області підрозділи Сил оборони України відбили атаки загарбників поблизу Площанки, Червонопопівки та Білогорівки.

Читайте також: Директор ЦРУ: кремль не налаштований на серйозні переговори з Україною

На Куп’янському напрямку вогневого впливу від росіян зазнали райони Володимирівки і Стельмахівки.

На Лиманському напрямку ворог здійснив обстріли позицій ЗСУ поблизу Макіївки, Площанки, Червонопопівки, Діброви.

Підрозділи українських ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили п'ять районів зосередження особового складу, один пункт управління та склад боєприпасів противника.

У Донецькій області вночі ворог завдав ракетний удар по Краматорську. Без постраждалих.

Не зменшується напруга поблизу Бахмута, Авдіївки, Вугледара, Мар'їнки та Красногорівки.

Детальна інформація щодо наслідків та постраждалих уточнюється.

За минулу добу на Донеччині троє поранених.

Читайте також: Десантники показали, як нищать росіян на Луганщині

У Миколаївській області, за інформацією Повітряного командування "Південь", було збито дві крилаті ракети типу "Калібр".

В Одеській області ворог зранку завдав чергову ракетну атаку. Дві ракети типу "Онікс", випущені з берегового ракетного комплексу в тимчасово окупованому Криму, були знищені силами протиповітряної оборони.

У Херсонській області противник продовжує обстрілювати позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпро. Здійснив обстріли районів населених пунктів зокрема: Чорнобаївка, Антонівка, Микільське, Токарівка, Милове та Херсон.

Військові рф здійснюють передислокацію окремих підрозділів та відводять частину своїх військ з Каховки та Нової Каховки в район населеного пункту Нижні Сірогози.

Минулої доби загарбники прицільним вогнем з артилерії атакували центр Херсона. Внаслідок пожежі у багатоповерхівці в центральній частині загинула жінка, одного чоловіка у важкому стані забрала до лікарні "швидка". Ще дві особи отримали поранення, їм надали медичну допомогу на місці.

Троє жителів села Урожайне Бериславського району загинули, підірвавшись на міні. Чоловіки на тракторі поїхали за дровами за межі населеного пункту і не повернулись. Пізніше у лісосмузі виявлено підірваний на міні трактор та тіла чоловіків з мінно-вибуховими травмами.

Читайте також: Пентагон про підготовку українських військових: Зима буде дуже динамічним періодом

Продовжується робота, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину.

Порівняно спокійно доба минула у інших регіонах України.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Генштабу, 16 грудня російські загарбники завдали масованого ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі України. Загалом ворог випустив 98 ракет та здійснив понад 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-