У полоні рф залишається 26 поліцейських

У полоні рф залишається 26 поліцейських

Укрінформ
У полоні росії наразі залишається 26 працівників української поліції.

Про це в інтерв’ю «РБК-Україна» заявив начальник Національної поліції України (НПУ) Ігор Клименко, передає Укрінформ.

«Перебувало (у полоні рф – ред.) 219 осіб, наразі залишається 26 працівників поліції», - уточнив він.

Відповідаючи на питання про те, що глава НПУ носить браслет «Азовсталь», Клименко заявив, що це - символічна підтримка їхніх колег, які перебували в полоні, і які воювали на «Азовсталі» разом із військовими.

Читайте також: «Пташка» поділилася особистим відео про втрату нареченого

«Ми були на зв'язку, поки ще можна було цей зв'язок влаштовувати, з нашими працівниками, які знаходяться на «Азовсталі». І коли вже десятеро наших поліцейських звільнили з полону, то вся поліція видихнула. Але ще в нас є 5 осіб, які в полоні знаходяться, ми сподіваємось на якнайшвидше їхнє повернення додому», - зазначив чиновник.

Відповідаючи на питання, він сказав, що ті поліцейські, які повернулися з полону рф, знаходяться наразі у нормальному стані. За його словами, вони тривалий час знаходилися на лікуванні, частина з них була поранена на «Азовсталі».

Керівник Нацполіції уточнив, що наразі ці поліцейські вже будуть проходити реабілітацію в Україні та за межами нашої держави.

Читайте також: Десантника з Житомирщини, якого вважали вбитим, дружина знайшла серед полонених

Як повідомлялося, 21 вересня з російського полону Україна повернула 215 українських захисників і захисниць.

Серед них захисники «Азовсталі» - командир полку «Азов» Денис Прокопенко («Редіс»), його заступник Святослав Паламар («Калина»), командир 36-ї бригади морської піхоти Сергій Волинський («Волина»), старший сержант 36-ї бригади Михайло Діанов (відомий по фото з пораненою рукою), пресофіцер «Азову» Дмитро Козацький («Орест»), голова патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін, медик Катерина Поліщук («Пташка») та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-