Шторм на Чорному морі міг відтермінувати виведення ракетоносіїв рф - Гуменюк

Шторм на Чорному морі міг відтермінувати виведення ракетоносіїв рф - Гуменюк

Укрінформ
Шторм на Чорному морі у до 5 балів міг відтермінувати виведення ракетоносіїв на бойове чергування, водночас посилив небезпеку від мін.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Корабельне угрупування ворога складається з вісьмох одиниць, і ракетоносіїв не зафіксовано – не підводних, не надводних. На Чорному морі потужний шторм близько 4-5 балів. Це може бути одним із факторів, що ракетоносії не вивели на бойове чергування. Однак протягом двох-трьох годин вони можуть вийти з пунктів базування в тимчасово окупованому Криму. Ми оперативно сповіщаємо про обстановку", - сказала вона.

Водночас Гуменюк зазначила, що разом зі штормом посилилася й мінна загроза. За її словами, наразі і на миколаївському, і на одеському напрямках працюють підривні команди, знешкоджуючи ці міни.

Гуменюк закликала населення дотримуватися правил безпеки, зокрема, не наближатися до урізу води більш ніж на 100 м.

Читайте також: У рф розосередили стратегічну військову авіацію після вибухів на аеродромах — Ігнат

Повідомлялося, що на бойове чергування в Чорне море російська федерація вивела вісім своїх кораблів, серед них жодного ракетоносія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-