Армія рф за добу обстріляла дев'ять областей України - зведення ОВА

Армія рф за добу обстріляла дев'ять областей України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на дев'ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 10 грудня.

У Сумській області вчора ввечері росіяни вдарили ракетами С-300 по Великописарівській громаді. Є значні руйнування цивільної інфраструктури. Інформація про постраждалих уточнюється.

Вчора протягом дня ворог завдав 48 ударів по прикордонних Шалигинській та Юнаківській громадах.

У Запорізькій області за минулу добу агресори обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Степове, Оріхів, Залізничне, Щербаки, Червоне, Гуляйполе, Преображенка, Дорожнянка, Ольгівське, Новоандріївка, Полтавка, Мала Токмачка, Тимирівка, Малі Щербаки, Плавні, Чарівне. Надійшло 32 повідомлення про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області знову під російськими атаками перебував Нікопольський район. Ворог ударив із важкої артилерії по Марганецькій та Нікопольській громадах.

Читайте також: На Сумщині росіяни скинули з дрона снаряд на житловий будинок

Найбільше постраждав Нікополь, де поранені четверо літніх людей, двоє з них у лікарні. У місті пошкоджені 11 багатоповерхових і приватних будинків, дитсадок, офісна та адміністративна будівлі, автомийка, автостоянка, газопровід та лінії електропередач.

У Марганецькій громаді люди не постраждали. Деталі обстрілу з’ясовуються.

У Харківській області війська рф протягом доби обстрілювали населенні пункти прикордонних громад Чугуївського, Харківського, Ізюмського, Куп‘янського районів. Є пошкодження господарських споруд, влучання по відкритих територіях, у Куп’янську горіли залишки складських будівель. Постраждалих немає.

У Луганській області Сили оборони відбили атаки ворога від Площанки, Невського та Білогорівки.

На Куп’янському напрямку війська рф обстріляли із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Новоселівського і Стельмахівки.

На Лиманському та Авдіївському напрямках росіяни намагаються покращити тактичне положення. Зокрема на Лиманському напрямку вони відкривали вогонь по Греківці, Макіївці, Площанці, Невському і Червонопопівці.

Читайте також: росіяни вночі атакували енергетичну інфраструктуру Одещини

У Донецькій області вночі були обстріли позицій та околиць Торецької громади із важкого озброєння та стрілецької зброї.

Ситуація є напруженою, але контрольованою в районі Озорянівки, Курдюмівки, Нью-Йорка, Північного, Південного, Шумів, Дружби, Магдалинівки та Залізного. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Вранці активізувались бойові дії в районі Водяного та Первомайського.

За минулу добу на Донеччині четверо людей були поранені.

У Миколаївській області в суботу зранку ворог завдав ударів із РСЗВ по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Одеську область вночі російські війська атакували дронами-камікадзе, поцілили по об'єктах енергетичної інфраструктури, завдавши суттєвих руйнувань і залишивши без електрики тисячі споживачів. Інформація про постраждалих уточнюється. Працюють рятувальні та відновлювальні служби.

Сили протиповітряної оборони збили два Shahed-136 над Одещиною.

У Херсонській області ситуація залишається складною. За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, на Херсонському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли поряд з лінією зіткнення.

Читайте також: Морпіхи за добу знищили шістьох російських військових та ворожу БМП

Під артилерійським вогнем перебували Антонівка, Чорнобаївка та Херсон, постраждали мирні люди.

російські загарбники відкривали вогонь по лікарні в Бериславі. Прилетіли три ворожі снаряди, будівля зазнала серйозних пошкоджень.

Надскладною є ситуація у Голопристанській громаді. Вдень і вночі обстріли там не припиняються. За останню добу є мінометні влучання та руйнація приватних будівель.

На звільненій території Херсонщини відновлюється електропостачання, теплопостачання, підключаються станції мобільного зв’язку. Вибухотехніки Нацполіції обстежили 13 гектарів територій, вилучили 158 вибухонебезпечних предметів. Піротехніки ДСНС обстежили майже 11 гектарів територій, вилучили та знешкодили 92 вибухонебезпечні предмети. Тривають роботи із розчищення доріг. Продовжується видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-