Вибух на аеродромі в Енгельсі міг статися через низький рівень підготовки персоналу - СтратКом

Вибух на аеродромі в Енгельсі міг статися через низький рівень підготовки персоналу - СтратКом

Укрінформ
В Управлінні стратегічних комунікацій Апарату головнокомандувача Збройних сил України припустили, що причиною вибуху на російському військовому аеродромі Енгельс-2 під Саратовом могли стати низький рівень підготовки та нехтування правилами безпеки з боку технічного персоналу.

Як передає Укрінформ, про це СтратКом ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

Там нагадали, що 5 грудня у мережі з'явилися повідомлення, що під Саратовом на аеродромі Енгельс-2 було чутно вибухи. Пізніше російські ЗМІ почали повідомляти про пошкоджені літаки Ту-95 та поранених.

У СтратКомі підкреслили, що на опублікованому знімку видно стоянку бомбардувальників військово-космічних сил рф, місця розташування майданчиків обслуговування, а також складені біля літаків боєприпаси, які використовувались для нанесення авіаційних ударів по території України.

Читайте також: Пожежу на військовому аеродромі в Курську росіяни гасили більш як добу

"Найбільш ймовірною причиною інциденту є низький рівень підготовки, недбале ставлення до своїх обов'язків та нехтування заходами безпеки з боку технічного персоналу вкс рф", - зазначили в СтратКомі.

Як повідомлялось, 5 грудня, через атаку безпілотників сталися пожежі на російських військових аеродромах дальньої авіації у Саратовській та Рязанській областях. На аеродромі в Енгельсі (Саратовська область) були пошкоджені два бомбардувальники-ракетоносці Ту-95, в Рязанській області на аеродромі Дягілєво загинули троє людей.

Фото: Maxar Technologies

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-