Дрони-камікадзе та важка артилерія: ворог за добу атакував дев'ять областей України

Дрони-камікадзе та важка артилерія: ворог за добу атакував дев'ять областей України

Укрінформ
Війська російської федерації за добу здійснили атаки на дев'ять областей України, зокрема із використанням безпілотників.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 7 грудня.

У Житомирській області сьогодні вночі під час повітряної тривоги ворог намагався здійснити атаку за допомогою безпілотника типу Shahed. Силами ППО безпілотник був збитий. Жертв і постраждалих немає.

Читайте також: Українські військові вночі збили 14 дронів «Shahed»

У Сумській області вночі росіяни обстрілювали Серединобудську громаду, з території росії здійснили обстріл із САУ міста Середина-Буда Шосткинського району. Пошкоджені два житлові будинки. Інформація про постраждалих уточнюється.

Також вночі ворог вів обстріли Серединобудської громади. Спалахнула пожежа в нежитловому будинку. Детальна інформація з’ясовується.

За минулу добу 226 снарядів та мін ворог випустив по прикордонню Сумщини.

У Запорізькій області минулої доби агресори обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Купріянівка, Новотаврічеське, Залізничне, Дорожнянка, Щербаки, Новоандріївка, Червоне, Степногірськ, Степове, Кам'янське, Малі Щербаки, Оріхів, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Ольгівське, Новоданилівка, Малинівка, Білогір'я, Полтавка, Успенівка, Тимирівка.

Надійшло 39 повідомлень про руйнування житла громадян та об’єктів інфраструктури.

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово захопленої території Запорізької області.

Читайте також: росіяни обстріляли Сумщину з артилерії - зруйновані житлові будинки

Дніпропетровську область вночі ворог атакував за допомогою дронів-камікадзе, важкої артилерії та РСЗВ. Українські захисники із повітряного командування "Схід" збили усі 8 дронів-камікадзе, які росіяни вночі направили на область.

У Нікопольському районі під ворожим обстрілом були Нікополь та Марганецька громада. У Нікополі пошкоджені до 10 приватних будинків, господарські споруди, газогони, кілька магазинів, кілька офісних будівель і коледж.

У Харківській області під обстрілами залишається Куп‘янська громада. У Куп’янську внаслідок артилерійських ударів частково зруйновано будівлю ліцею, вибито вікна. Жертв і постраждалих немає. Під час наступного артобстрілу дістала осколкові поранення 67-річна жінка, вона госпіталізалована. Пошкоджені дах, вікна житлових будинків, паркани, господарські споруди.

Вчора у Дворічанській громаді горів будинок. Без постраждалих.

У Вовчанській громаді внаслідок обстрілу загинула 43-річна жінка.

У Луганській області за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян у районі Білогорівки.

На Куп’янському напрямку ворог веде оборонні дії. Вогневого ураження із танків та артилерії зазнали райони Новоселівського і Стельмахівки.

На Лиманському напрямку агресори обстріляли райони Макіївки, Площанки і Невського.

У Донецькій області троє поранених цивільних жителів за добу.

росіяни на Донеччині застосовували артилерію, ОТРК "Іскандер", ЗРК С-300, танки, РСЗВ "Град". Обстріляні населені пункти Північне, Бахмут, Карлівка, Курахове, Краматорськ, Авдіївка, Гостре, Малотаранівка (житловий сектор, пошкоджені житловий сектор, приватні будинки і школа, у якій працював "пункт незламності").

У Миколаївській області вчора протягом дня ворог завдавав ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає. Також вчора був зафіксований обстріл за межами одного із населених пунктів Куцурубської громади. Постраждалих та руйнувань немає.

У Херсонській області російські війська ведуть масовані атаки. За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, ворог здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів, що межують з лінією зіткнення, зокрема Осокорівки, Золотої Балки, Дудчан, Антонівки, Білогрудового.

Загарбники знову обстріляли Херсон, влучили в будівлю водоканалу та житлові будинки. Через мінно-вибухову травму і поранення уламками загинув 43-річний працівник підприємства. Спалахнула масштабна пожежа, її ліквідували рятувальники.

Читайте також: Ворог вночі атакував Дніпропетровщину дронами, «Ураганами» та артилерією

Голопристанська громада перебуває під постійними обстрілами, є руйнація приватних будівель і квартир. Також зруйнована будівля, де перебували працівники екстреної медичної допомоги. Згоріли три автомобіля швидкої допомоги, постраждав водій.

Тривають відновлювальні роботи на звільнених від росіян територіях області та у Херсоні. Енергетики продовжують відновлювати електропостачання. Оператори мобільного зв’язку відновили роботу 93 базових і трьох пересувних станцій. У Херсоні відновлюється централізоване водопостачання, процес підключення абонентів триває.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-