рф провела модернізацію літаків, які можуть створити загрозу навколо наших кордонів — Ігнат

рф провела модернізацію літаків, які можуть створити загрозу навколо наших кордонів — Ігнат

Укрінформ
росія провела модернізацію літаків, які створюватимуть загрозу на кордоні України.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

“Ну, не можна сказати, що там модернізація — все-таки новий літак, але створений на базі того ж таки Су-27, який є в нас на озброєнні… Тому це певна нова техніка, яка з’являється на фронті, буде створювати загрозу навколо наших кордонів”, — сказав Ігнат.

Читайте також: ЄС виділяє €1,2 мільярда на розвиток озброєння та оборони Європи

Він зазначив, що літаки четвертого покоління, які є в України, поступаються за тактико-технічними характеристиками цим російським літакам. Але до літаків США 5-6 покоління їм дуже далеко.

“Тому і наполягає Україна постійно, і ведуться переговори про надання Україні західних зразків техніки. Такий варіант реальний — це літаки F-16, які є у світі, які могли б стати на озброєння авіації повітряних сил. Цей літак, може робити дуже багато речей і захищати небо від повітряних атак, збивати крилаті ракети, також дуже ефективно й успішно працювати по наземних цілях. Ось тому чекаємо. Чекаємо цього політичного рішення, яке зможе розправити крила нашої авіації повітряних сил”, — сказав речник.

Читайте також: На аеродромі в Енгельсі внаслідок вибуху пошкоджені два бомбардувальники — Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, на російських військових аеродромах – у саратовській області та під рязанню – сталися вибухи, що призвели до пошкодження літаків. За попередніми даними, вранці 5 грудня невідомий літальний апарат упав на злітно-посадковій смузі аеродрому в енгельсі. У результаті виявилися пошкоджені два літаки. Також поранення отримали двоє осіб – вони були доставлені до лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-