Ще одного бойовика «лнр» засудили до 10 років ув'язнення

Ще одного бойовика «лнр» засудили до 10 років ув'язнення

Укрінформ
За матеріалами слідства СБУ до 10 років тюрми засуджено бойовика окупаційної армії.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомило ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

«За матеріалами слідства Служби безпеки України 10 років за ґратами проведе бойовик т. зв. «2 АК» російських окупаційних військ, який брав участь у збройній агресії рф проти України. Бійці ЗСУ захопили його у полон у вересні 2022 р. Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець тимчасово окупованого Алчевська вступив до лав російських НЗФ у 2019 році», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, як навідник він рік прослужив у «2 ОМСБр» російсько-терористичних військ. Виїжджав на лінію бойового зіткнення, брав участь в обстрілах позицій українських військ. Після початку широкомасштабного вторгнення рф його знов було мобілізовано, і в серпні він вже воював на передовій – у районі Бахмута.

Під час запеклих боїв неподалік населеного пункту Спірне бойовик потрапив у полон.

Він надав слідчим СБУ свідчення щодо своїх командирів, озброєння, переміщення та дислокації російських військ тощо.

Читайте також: Ще десять бойовиків «л/днр» отримали від 13 до 15 років в’язниці — СБУ

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області визнав його винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та в участі у непередбачених законом збройних формуваннях. Правопорушника засуджено до 10 років позбавлення волі.

Як повідомлялось, Служба безпеки України порушила справи за статтями про колаборацію та державну зраду проти більш як двох сотень жителів Луганщини. Близько чверті з них уже отримали свої вироки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-