Визволення Херсонщини вплинуло на тактику застосування авіації рф - Ігнат

Визволення Херсонщини вплинуло на тактику застосування авіації рф - Ігнат

Укрінформ
Визволення Херсонщини вплинуло на тактику застосування російської авіації, противник змушений перекидати гелікоптери вглиб тимчасово окупованих територій.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Звільнення Херсонщини дещо змінило тактику застосування російської авіації, тому що (був деокупований) славнозвісний аеродром у Чорнобаївці, де була армійська авіація, гелікоптери противника, ці гелікоптери потрібно кудись перемістити. Є Джанкой, є ще 4 летовища в Криму, які використовує ворог... Противник трохи більше часу буде витрачати на підліт. Так само аеродром Чаплинка (втрачений для рф - ред.)... Мінус 2 аеродроми – це для нас тільки позитив», - сказав Ігнат.

Водночас він зауважив, що для авіації відстань особливого значення не має. Якщо говорити про винищувачі, то підлітний час дещо зміниться.

Речник нагадав, що для бойових вильотів ворог використовує близько 40 аеродромів - на території рф, білорусі та тимчасово окупованого Криму.

Читайте також: росіяни використовують ракети С-300 як зброю тероризму – Ігнат

Відповідаючи на запитання, чи можна очікувати найближчим часом «бавовну» в Криму, Ігнат зазначив: «Всі чекають, і ми чекаємо і любимо, коли вони курять».

Він додав, що Україна чекає від міжнародних партнерів далекобійне озброєння, і наголосив, що йдеться лише про повернення українських земель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-