У звільнених селах Харківщини виявили мінний коридор

У звільнених селах Харківщини виявили мінний коридор

Фото
Укрінформ
У звільнених селах Дергачівської громади на півночі Харківщини виявили мінний коридор, який загарбники готували для ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба Східного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Під час проведення фільтраційних заходів у населених пунктах Шопіно, Токарівка та Гоптівка шляхом розвідувального опитування місцевого населення нацгвардійцями спільно з військовою контррозвідкою було встановлено місцезнаходження мін МОН-90, МОН-50, Фугасів та ОЗМ-72”, - йдеться в повідомленні.

За даними військових, міни йшли ланцюгом, загарбники зробили коридор для проходження українських сил, і у разі входу до населеного пункту, вони б підірвали особовий склад і техніку. Військові зазначили, що якби мінний коридор спрацював, під вогневе ураження потрапило б і мирне населення.

Читайте також: Загарбники, тікаючи з півдня, лишають міни-пастки з написами «З любов'ю з росії»

Зазначається, що МОН-90 – це радянська протипіхотна міна направленої дії, призначена для ураження особового складу противника готовими уламками на відстань до ста метрів. ОЗМ-72 – це вистрибуючі міни, котрі ще називають «міна-жаба», бойову частину вона підкидає до метру в висоту і спрацьовує в повітрі.

Знайдений фугасний снаряд був начинений двома кілограмами тротилу. Також було виявлено саморобний вибуховий пристрій із цвяхами та патронами.

Виявлені міни нацгвардійці забирають з собою, щоб потім поставити їх на кордоні та використовувати з метою мінування прикордонної території перед своїми позиціями, аби усунути можливий прорив чи наступ противника, зазначили в НГУ.

Як повідомлялося, прикордонні села в Дергачівській громаді Харківської області - Шопіно, Токарівка, Гоптівка та інші населені пункти громади - звільнили у вересні в ході масштабного контрнаступу ЗСУ.

Фото: Нацгвардії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-