Сили оборони обстрілюють ворога на лівому березі Дніпра - «Південь»

Сили оборони обстрілюють ворога на лівому березі Дніпра - «Південь»

Укрінформ
Ситуація в операційній зоні на південнобузькому й таврійському напрямках складна, але контрольована Силами оборони України. Наразі тривають стабілізаційні заходи в деокупованих населених пунктах Херсонщини та Миколаївщини на правому березі Дніпра.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ОК «Південь».

«Обстановка в операційній зоні на південнобузькому й таврійському напрямках складна, але контрольована. Стабілізаційні заходи, які проводять Сили оборони у щойно звільнених населених пунктах Херсонщини та Миколаївщини на правому березі Дніпра, тривають. Поряд із цим наші підрозділи наносять вогневе ураження противнику на новооблаштованих позиціях лівого берега», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, морально-психологічний стан загарбників на низькому рівні. Особовий склад незадоволений рівнем забезпечення та діями командирів. Але контрбатарейне протистояння триває, ворог не припиняє наносити вогневі удари по позиціях наших підрозділів та населених пунктах прилеглих до лінії розмежування, а саме по деокупованому правобережжю.

За інформацією пресслужби, протягом ночі із застосуванням реактивних систем залпового вогню, артилерійських систем різного калібру та мінометів ворог бив по позиціях українських підрозділів та населених пунктах, прилеглих до лінії зіткнення у Бериславському районі Херсонщини.

Противник продовжував терор Нікопольського району Дніпропетровщини. З реактивних систем залпового вогню «Град» та важкої артилерії 152 калібру загарбники вдарили по Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівській громадах. У Нікополі пошкоджено багатоповерхові та приватні будинки, господарчі споруди, комерційне підприємство, лінії електропередач та газогін. Людських втрат та постраждалих не зафіксовано.

Читайте також: Південь: авіація ЗСУ уразила чотири райони зосередження ворога на лівому березі Дніпра

У Марганецькій та Червоногригорівській громадах масштаби руйнувань уточнюються, наразі постраждалих немає.

У пресслужбі також повідомили, що ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони протягом ночі продовжували встановлювати вогневий контроль та наносити ураження по позиціях, пунктах базування, логістичних центрах та маршрутах противника. Попередньо є підтвердження знищення 3 одиниць автомобільної техніки. Решта втрат ворога за минулу ніч дорозвідуються.

Як повідомляв Укрінформ, загарбники завершують перегрупування військ на лівому березі Дніпра, продовжують облаштовувати рубежі оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-