У Херсон доставили гуманітарну допомогу від міжнародних організацій

У Херсон доставили гуманітарну допомогу від міжнародних організацій

Фото
Укрінформ
Гуманітарний конвой із допомогою від міжнародних організацій прибув у звільнений від російських загарбників Херсон.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Агентства ООН у справах біженців.

Як зазначається у повідомленні, конвой під керівництвом Управління ООН з координації гуманітарних справ (УКГС ООН), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Агентства ООН у справах біженців та сестринських агентств ООН – Міжнародної організації з міграції (МОМ), Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) вирушив 14 листопада до міста Херсон для доставки термінової гуманітарної допомоги цивільним громадам. Цей міжвідомчий гуманітарний конвой є першим після того, як російські війська захопили місто у березні цього року. Він прибув невдовзі після того, як уряд України відновив контроль над містом.

«Дорогою ми бачили повністю зруйновані або пошкоджені будинки і чули від людей, як вони намагаються задовольнити свої найелементарніші потреби, такі як їжа та вода, а також зігрітися, оскільки лінії електропостачання були зруйновані», – сказала представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг, яка брала участь у доставці допомоги з конвоєм.

У межах загальних зусиль щодо охоплення допомогою 6 тис. людей УВКБ ООН надало термоковдри, спальні мішки, постільну білизну, сонячні лампи, брезент і каністри.

Читайте також: До Херсона вже відправили понад 25 тонн продуктових наборів та засоби гігієни

«Було важливо швидко доставити цей перший конвой з допомогою. Зараз пріоритетом є продовження та надання більших обсягів допомоги жителям Херсона та області, оскільки вже майже зима», – сказала Ліндхольм Біллінг, наголосивши, що люди стають більш вразливими через зимові температури.

Раніше УВКБ ООН долучилося до двох міжвідомчих конвоїв до Херсонської області, у жовтні та листопаді, до населених пунктів, де уряд України відновив контроль, надавши допомогу 10 тис. людей.

З початку війни УВКБ ООН доставило гуманітарну допомогу через 489 конвоїв – 20 міжвідомчих і 469 організованих УВКБ ООН – для близько 325 тис. постраждалих від конфлікту та переміщених осіб із предметами першої необхідності та зимовими речами.

Фото: UNHCR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-