росіяни обстріляли за добу дев'ять областей, біля Вугледара й Павлівки йдуть запеклі бої

росіяни обстріляли за добу дев'ять областей, біля Вугледара й Павлівки йдуть запеклі бої

Укрінформ
російські війська протягом минулої доби завдали ударів по дев'яти регіонах України, у тимчасово захоплених містах Херсонської області залишилася мінімальна кількість загарбників.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 понеділка, 14 листопада.

У Чернігівській області за минулу добу ворог тричі стріляв із мінометів та, ймовірно, касетними боєприпасами (дистанційне мінування) по території Новгород-Сіверського району. Минулося без жертв, проте є пошкодження. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

У Сумській області за минулу добу по прикордонній території росіяни випустили 264 боєприпаси. Ворог поцілив по Шалигинській, Зноб-Новгородській, Хотінській, Білопільськїй, Юнаківській та Краснопільськїй громадах. Жертв немає, але є пошкодження і руйнування.

Читайте також: росіяни продовжують обстріли Донеччини - за добу найбільше постраждало Курахове

У Запорізькій області минулої доби загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру в районі Гуляйполя, Щербаків, Малих Щербаків, Залізничного, Новоандріївки, Червоного, Новоданилівки, Юрківки, Кирпотиного, Степногірська, Ольгівського, Темирівки, Шевченка, Малинівки, Чарівного, Малої Токмачки і Дорожнянки.

Отримані 19 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури. Детальна інформація уточнюється.

У Дніпропетровській області росіяни усю ніч обстрілювали Нікопольський район. Із застосуванням реактивних систем залпового вогню «Град» та важкої артилерії ворог бив по Червоногригорівській і Марганецькій громадах. За попередніми даними, люди не постраждали.

Читайте також: Ворог обстріляв прикордоння трьох областей з мінометів та артилерії

У Марганці ворожим вогнем пошкоджена лінія електропередач, унаслідок чого 45 тисяч родин у населених пунктах Марганецькоі громади залишилися без водопостачання. Енергетики вже лагодять лінію, щоб запустити насосну станцію. Також пошкоджені будівлі й кілька автомобілів.

Поліція і Державна служба України з надзвичайних ситуацій обстежують територію, з’ясовують деталі й наслідки обстрілу.

Вчора пізно ввечері ворог завдав удару по Харкову, поціливши трьома ракетами, попередньо — із зенітного ракетного комплексу С-300. В Індустріальному районі міста пошкоджений промисловий об'єкт. Минулося без постраждалих і значних пошкоджень.

Протягом доби загарбники обстрілювали Куп'янськ і Вовчанськ, а також інші населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів, розташовані поруч із лінією зіткнення та кордоном з росією.

У Вовчанську ворожим вогнем пошкоджений житловий будинок, у селищі Шевченкове Куп'янського району — котельня та ліцей.

Читайте також: Обстріл Харкова: росіяни випустили ввечері по місту три ракети С-300

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, у Куп'янську з пораненням госпіталізовані чоловік віком 48 років та 26-річна жінка.

У Дергачах учора на невідомому вибуховому пристрої підірвався і був госпіталізований 45-річний чоловік. У селі Волохов Чугуївського району зазнав поранення через підрив на вибуховому пристрої чоловік віком 54 роки.

У Луганській області вчора під контроль Збройних сил України перейшло село Макіївка Сватівського району. За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян в районах Новоселівського, Стельмахівки й Білогорівки.

російські війська п'ять разів штурмували позиції захисників Луганщини, здійснили 21 артилерійський і мінометний удар.

У Донецькій області ввечері загарбники завдали ракетного удару по Кураховому, пошкодивши багатоповерхівки та приватні будинки. Поранень від ворожого удару зазнала одна людина.

Поблизу Вугледара і Павлівки протягом доби велися активні бойові дії.

Уночі росіяни обстріляли Мар'їнку, Красногорівку й Новомихайлівку, завдали артилерійських ударів та вдалися до штурмових дій на околицях територій, підпорядкованих Світлодарській міській військовій адміністрації, зокрема у районі станції Майорськ. Зв’язок відсутній у всіх населених пунктах громади.

Зранку посилилися ворожі обстріли Очеретинської громади, зокрема сіл Первомайське та Водяне.

Читайте також: Війська росії зранку вдарили з РСЗВ по Очаківській громаді Миколаївщини

В Авдіївці ніч минула відносно спокійно, по старій частині міста зафіксовані поодинокі влучання. На ранок росіяни обстріляли Авдіївку із «Градів», влучивши по центральній частині міста.

Зранку війська рф вдарили по околицях Селидового. Інформація про руйнування та поранених не надходила, дані уточнюються.

Загалом за минулу добу у Донецькій області поранення дістали четверо цивільних.

У Миколаївській області сьогодні зранку ворог завдавав удари з реактивних систем залпового вогню по прибережній смузі Очаківської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, російські війська не припиняють обстрілів позицій підрозділів Сил оборони та прилеглих до лінії зіткнення територіальних громад. Також ворог веде повітряну розвідку.

Артилерійських ударів з боку загарбників зазнали райони населених пунктів Милове, Золота Балка, Михайлівка та Шевченківка.

У тимчасово захоплених росіянами Каховці, Таврійську і Новій Каховці спостерігається зменшення кількості особового складу ворога. У містах залишається мінімальна кількість загарбників, по вулицях пересуваються патрулі.

У звільнених населених пунктах Херсонської області тривають стабілізаційні заходи, зокрема розмінувальні.

Як повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич, 14 листопада у центрі Херсона працюватимуть вибухотехніки. За його слова, інформація про видачу в місті гуманітарної допомоги не відповідає дійсності. На площі Свободи біля ОВА вже працює LTE від Київстару.

Читайте також: ЗСУ звільнили від росіян уже 12 населених пунктів Луганщини - Гайдай

Відповідно до розпорядження голови Херсонської ОВА, на водних об’єктах у межах області з 13 по 18 листопада заборонено користуватися всіма видами водного транспорту.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, станом на ранок 14 листопада російські війська зосереджують зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, також продовжують обладнувати оборонні рубежі на лівому березі Дніпра.

Водночас ворог веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському і Новопавлівському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-