На півдні ЗСУ впродовж тижня визволили 179 населених пунктів

На півдні ЗСУ впродовж тижня визволили 179 населених пунктів

Укрінформ
Сили оборони України упродовж тижня на правому березі Дніпра деокупували 179 населених пунктів на понад 4,5 тис. кв км.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба ОК “Південь”, інформуючи про поточну оперативну обстановку на півдні України станом на 13:30.

“Нашими підрозділами на правому березі Дніпра з початку тижня деокуповано 179 населених пунктів на понад 4,5 тисячі квадратних кілометрів. У звільнених населених пунктах та на територіях Миколаївської та Херсонської областей підрозділами Сил оборони проводяться стабілізаційні заходи, в тому числі розмінувальні. Ворог не припиняє обстрілів позицій наших підрозділів та прилеглих до лінії зіткнення територіальних громад, веде повітряну розвідку. Також продовжує завдавати удари по критичній інфраструктурі, цивільних об’єктах і територіях тилових регіонів”, - ідеться в повідомленні.

Зокрема, зазначається, уночі з лівого берега Дніпра ворог обстріляв правий зенітно-ракетними системами С-300. Наразі втрат немає. Під ворожим вогнем з протилежного берега Каховського водосховища знову провели ніч мешканці Нікопольського району. Понад 80 ворожих снарядів з реактивних систем залпового вогню та ворожої артилерії було скеровано по Нікопольській та Марганецькій громадах. Майже половину вогню взяв на себе районний центр. Поранено двоє місцевих жителів. У місті пошкоджені понад сорока багатоповерхових та приватних будинків, зо два десятки господарських споруд, кілька газогонів та ліній електропередач, повідомили в пресслужбі.

Читайте також: Втеча окупантів з правобережжя Херсонщини: наказ віддав не шойгу, це зробили ЗСУ

Крім того, обстрілами понівечено заклад освіти, адміністративні будівлі, приватне підприємство, повністю зруйновано один будинок і спричинено дві пожежі, які оперативно ліквідовано.

У Марганецькій громаді люди не постраждали. Пошкоджено кілька приватних будинків.

Крім того, за допомогою авіації з території орловської області ворог спрямував дві крилаті ракети, імовірно Х-22, по Черкащині. Втрат та руйнувань наразі немає.

Реактивними системами залпового вогню й мінометом ворог продовжує обстрілювати і акваторію Дніпро-Бузького лиману. Жертв та руйнувань не зафіксовано.

Читайте також: Артилерія, надана Україні США та Європою, допомогла зломити наступ російських військ – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Президент Володимир Зеленський заявив, що Херсон повертається під контроль України.

12 листопада в Офісі Президента повідомили, що в Херсоні та області вже розпочали роботу голова обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич, співробітники Національної поліції та Служби безпеки України.

Херсон був окупований росіянами 2 березня, а звільнений українською армією 11 листопада. В місті кілька днів тривають святкування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-