В Україні 1260 дітей постраждали внаслідок повномасштабної війни

В Україні 1260 дітей постраждали внаслідок повномасштабної війни

Укрінформ
Зросла кількість поранених внаслідок російської агресії дітей — тепер їх вже 830.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Більше ніж 1260 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Станом на ранок 13 листопада 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 430. Зросла кількість поранених - понад 830», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 8 листопада в с. Борозенське Херсонської області внаслідок прямого влучання ворожого снаряду в приватний будинок отримав поранення 3-місячний хлопчик.

У відомстві наголошують, що цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Читайте також: Епіфаній закликав молитись за дітей, які стали сиротами через війну

Наразі найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 421, Харківській - 264, Київській - 116, Миколаївській - 77, Запорізькій - 70, Чернігівській - 68, Луганській - 64, Херсонській - 60, Дніпропетровській - 31.

У прокуратурі нагадують, що через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2719 закладів освіти. 332 з них зруйновано повністю.

Читайте також: Розшукуються діти

Як повідомляв Укрінформ, в Україні наразі вважаються безвісти зниклими з початку повномасштабної війни із рф 279 дітей, 7 460 – знайденими.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-