UNITED24 почала збір на український флот морських дронів - Президент

UNITED24 почала збір на український флот морських дронів - Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав долучатися до збору коштів на перший у світі український флот морських дронів. Збір проводить фандрейзингова платформа UNITED24.

Про це Президент зазначив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"На фандрейзинговій платформі UNITED24 розпочався збір коштів на перший у світі український флот морських дронів. Маємо захистити акваторії наших морів і мирні міста від російських ракет, які запускають із кораблів", - написав Президент.

Також глава держави переконаний, що морські дрони допоможуть розблокувати коридор для цивільних суден, які везуть зерно для всього світу.

"Упевнений, мільйони людей підтримають цей важливий напрям оборони України. Як це працює, усі вже бачили. І це лише для нашого захисту – на чуже ми не претендуємо. Долучайтеся!", - зауважив Зеленський.

Команда UNITED24 поінформувала, що потрібно 100 "безпілотних човнів" і збір на перші 10 хочуть зібрати вже сьогодні.

Читайте також: Зеленський провів засідання Ставки щодо ситуації на південному напрямку

Як розповіли в UNITED24, морський дрон — це унікальна та засекречена українська розробка. Один такий апарат коштує 10 мільйонів гривень. У вартість входить: дрон, оснащений системою автопілотування, відеопідсистемами, в тому числі нічного бачення, спеціальним зв'язком, захищеним від впливу ворожих засобів РЕБ, резервними модулями зв’язку та бойовою частиною, а також наземна автономна станція управління, системи транспортування і зберігання, центр обробки даних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-