Заява про відступ з Херсона може бути частиною ІПСО росіян – Гуменюк

Заява про відступ з Херсона може бути частиною ІПСО росіян – Гуменюк

Укрінформ
Заява російського командування може бути частиною інформаційно-психологічної операції, щоби створити хибне враження про справжні наміри російських загарбників.

Так прокоментувала Суспільному ситуацію навколо Херсона керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони і охорони Півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Сили оборони не виключають провокацій від російських окупантів і створення хибного враження про їх справжні наміри», - сказала вона.

Також Гуменюк нагадала, що військова операція, яка триває на півдні, потребує режиму інформаційної тиші.

«Окупанти намагаються заповнити інформаційний простір своїми повідомленнями, щоб підготувати виправдання на випадок стрімкого провалу і дезорієнтувати місцеве населення і Сили оборони України», — сказала вона.

Читайте також: росія згадує про перемовини щоразу, коли її війська зазнають поразки — МЗС

Як повідомляв Укрінформ, росзмі поінформували, що командувач російськими військами в Херсонській області сергій суровікін запропонував міністру оборони рф сергію шойгу залишити правобережну частину Херсонської області, де знаходиться Херсон.

Начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич закликав не впадати в ейфорію і, що би не казали росіяни, довіряти тільки офіційним джерелам інформації.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що наразі зарано говорити про виведення російських військ із Херсона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-