Військові рф залишаються у Херсоні – місцевий журналіст

Військові рф залишаються у Херсоні – місцевий журналіст

Укрінформ
Попри оголошену в захопленому Херсоні «евакуацію» російські загарбники не залишають місто, хоча й не проводять інженерних чи інших робіт із підготовки до оборони.

Про це під час брифінгу, організованого Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, повідомив головний редактор херсонського видання «Мост» Сергій Нікітенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми схильні вважати, що ніхто нікуди не тікає…фактів підготовки й облаштування позицій навколо Херсона майже немає», - сказав Нікітенко.

За його словами, наразі російські військові обладнують бойові позиції на далеких підступах, за 20 кілометрів від міста, а в самому Херсоні «жодних окопів, жодних укріплень… взагалі нічого не відбувається».

Водночас, зауважив головред, у місті багато російських військових, які «переважно розташовуються в промислових зонах міста, на території якихось покинутих заводів у місті та на його околицях, де немає місцевих жителів, немає зв’язку і де не зможуть про них повідомити».

Читайте також: росія будує лінію укріплення навколо Маріуполя та біля Херсона – розвідка Британії

«Вони (загарбники – ред.) за ці вісім місяців навчилися, що якщо поряд є українці, цивільні, то обов’язково про них (військових рф) повідомлять і буде ракетний удар», - сказав Нікітенко.

Він додав, що через страх обстрілів загарбники відключили зв’язок та інтернет на контрольованій ними території, тому звідти «інформація надходить дуже різнопланова».

«Але те, що вони (загарбники – ред.) не тікають із Херсона, це правда», - зазначив Нікітенко.

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський сказав, що вважає заяви російської федерації про перекидання військ та евакуацію з Херсона і всього регіону інформаційною операцією, оскільки всі найбільш підготовлені війська рф залишаються на місці.

9 листопада командувач російського угруповання окупаційних військ сергій суровикін та міністр оборони рф сергій шойгу заявили про відведення військ із Херсона на лівий берег Дніпра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-