Прокуратура розслідує 10 кримінальних справ про екоцид унаслідок російської агресії

Прокуратура розслідує 10 кримінальних справ про екоцид унаслідок російської агресії

Укрінформ
Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у 10 кримінальних провадженнях про екоцид, здійснений російськими військами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора у Телеграмі.

"Органи прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у 10 кримінальних провадженнях за фактом вчинення збройними формуваннями рф екоциду (ст. 441 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Мова йде, зокрема, про пошкодження внаслідок ракетних ударів ядерної установки “Джерело нейтронів” та атомних електростанцій; факт масової загибелі птахів на Чорнобаївській птахофабриці, що призвело до екологічної катастрофи; цілеспрямовані атаки на нафтобази.

Крім того, прокурори СЕП різних рівнів забезпечують збирання доказів щодо завдання шкоди довкіллю у 36 кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). Це справи про ракетні обстріли цивільних кораблів з боку росії, які призвели до їх затоплення та забруднення моря; масові лісові пожежі, спровоковані ракетними та артилерійськими обстрілами з боку російських агресорів; збройні атаки на цивільні об'єкти, внаслідок яких завдано шкоди довкіллю (помпові станції, дамби, очисні споруди тощо).

Читайте також: рф завдала довкіллю України збитків на понад ₴1,35 трильйона

В Офісі генпрокурора підкреслили, що знищення російськими військами природного потенціалу України – це воєнний злочин не лише проти нашої держави, а й усього світу.

Як повідомлялося, за оцінкою Рахункової палати, від початку повномасштабної війни російська федерація завдала довкіллю України збитків на суму понад 1,35 трильйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-