Ворог обстрілює Донеччину: у Покровську та Бахмуті є жертви та значні руйнування

Ворог обстрілює Донеччину: у Покровську та Бахмуті є жертви та значні руйнування

Укрінформ
Ворог ракетними ударами в Покровську на Донеччині пошкодив школу і 22 будинки, серед цивільних є один загиблий та шестеро поранених людей.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі заявила Донецька обласна військова адміністрація, повідомляючи про оперативну ситуацію у регіоні станом на ранок 4 листопада.

«Найбільше від росіян постраждав Покровськ — ракетними ударами пошкоджено школу і щонайменше 22 будинки. 1 цивільний загинув, ще 6 отримали поранення», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що на Волноваському напрямку під обстріли потрапило місто Вугледар — знищено підстанцію, пошкоджено п'ять будинків.

Читайте також: росіяни за добу вбили дев'ятьох цивільних в Україні

На Донецькому напрямку обійшлося без постраждалих. У Мар'їнській громаді під вогнем Мар'їнка, Красногорівка, Костянтинівка і Максимільянівка. В Очеретинській громаді — околиці Первомайського. В Авдіївці були поодинокі прильоти вночі, а вранці — обстріли з артилерії та Градів по центру міста.

В ОВА констатували, що у Бахмуті росіяни вбили щонайменше трьох людей, поранили ще п’ятьох. Пошкоджено дев’ять приватних будинків і одна багатоповерхівка.

У Торецьку пошкоджено один будинок, обійшлося без жертв. У Соледарській громаді було гучно біля Бахмутського і Яковлівки, у Світлодарській — на станції Майорськ.

Тривають масовані обстріли Торського і Зарічного в Лиманській громаді.

«Залишатися на Донеччині небезпечно! Евакуюйтесь!», - наголосили в обласній військовій адміністрації.

Читайте також: Загарбники обстріляли ракетами С-300 Запорізький район, пошкодили газову трубу

Як повідомив відділ комунікації поліції Донецької області, правоохоронці за минулу добу зафіксували 32 ворожих обстріли.

Масовим ударам російських військ піддалися Авдіївка, Бахмут, Курахове, Мар’їнка, Покровськ, Часів Яр, Велика Новосілка, Неліпівка, Щербинівка, Времівка, Карлівка, Катеринівка, Костянтинівка, Ласточкине, Максимільянівка, Павлівка.

Війська рф застосовували реактивні системи залпового вогню “Град”, “Смерч”, артилерію, міномети, танки.

Знищені і пошкоджені 57 цивільних об‘єктів - 41 приватний будинок, школа, трансформатор, газова труба, автобаза, господарчі споруди, автомобілі. Є загиблі і поранені.

Поліція та Служба безпеки України відкрили кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: росіяни знову обстріляли енергетичний об’єкт під Харковом

Також поліція допомогла евакуювати ще 168 людей, з початку обов’язкової евакуації понад 27 800 осіб, серед них 4321 – діти, 1734 – люди з інвалідністю.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами військ рф, у регіоні проблеми з електро-, тепло-, водопостачанням.

З області, в якій на момент повномасштабного вторгнення проживали 1 млн 670 тис. осіб, виїхали понад 1,2 млн. До зими в регіоні має залишитися не більше 235 тис. осіб, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-