Зниклими безвісти вважаються близько семи тисяч людей - Міноборони

Зниклими безвісти вважаються близько семи тисяч людей - Міноборони

Укрінформ
Зниклими безвісти в Україні вважаються близько семи тисяч людей.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, за інформацією уповноваженого з питань зниклих безвісти Олега Котенка, зниклими безвісти наразі вважаються близько семи тисяч осіб.

“Будь-яка інформація, яка містить персональні дані військовослужбовця, що знаходиться в полоні або зник безвісти, може зашкодити і його життю, і здоров'ю безпосередньо, і процесу обміну. Тому що ворог цю інформацію використовує”, - повідомила Маляр.

Читайте також: За місяць на зарплати для ЗСУ йде та сума, яку раніше платили за рік - Маляр

Для прикладу вона відзначила, що фото людини у військовій формі може нашкодити особі, яка переховується на тимчасово окупованій території і шукає способи повернутись, або ж людина може знаходитись у полоні як цивільна особа. Так само інформація може нашкодити або ускладнити переговорний процес, якщо людина перебуває в списках на обмін.

Маляр порадила родичам звертатись до Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, який діє при Головному управлінні розвідки. Адреса координаційного штабу: Київ, вул.Спаська, 37, тел.095-412-74-24, 044-425-12-09.

Маляр зауважила, що держава за час війни провела вже 29 обмінів.

Читайте також: За місяць на зарплати для ЗСУ йде та сума, яку раніше платили за рік - Маляр

“За цей час, починаючи з дати повномасштабного вторгнення, вже 29 обмінів відбулося, і на сьогодні повернуто вже більше тисячі осіб, які знаходились у полоні”, - поінформувала заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня Президент Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні, що починаючи з березня українській стороні вдалося повернути з російського полону 1031 людину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-