В Ізюмі ексгумували тіла трьох цивільних, яких окупанти розстріляли в автівці

В Ізюмі ексгумували тіла трьох цивільних, яких окупанти розстріляли в автівці

Фото, відео
Укрінформ
У звільненому місті Ізюм на Харківщині правоохоронці ексгумували тіла трьох цивільних, яких окупанти розстріляли в автівці у березні.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба ГУ Нацполіції в Харківській області, передає Укрінформ.

“Колона військових рф 7 березня зайшла в Ізюм. Їм назустріч в автівці їхали троє чоловіків. Нелюди розстріляли авто з цивільними. Троє чоловіків - батько з сином та їх знайомий загинули. Сьогодні на кладовищі в місті Ізюмі поліцейські зведеного загону вилучили рештки загиблих”, - ідеться в повідомленні.

В Ізюмі Харківської області продовжують слідчі дії щодо виявлення злочинів окупантів / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

За даними поліції, наймолодшому вбитому 24 лютого – у день повномасштабного вторгнення росії в Україну - виповнилося 20 років. Його батькові – 46, їх знайомому – 56.

Заступник начальника Ізюмського районного управління Тимур Тертишний повідомив, що після обстрілу автомобіль згорів. І рештки були поховані на місцевому кладовищі близькими друзями.

“На місці розстрілу автомобіля “Форд Транзит”, на березі невеликої річки, куди впала автівка, а також на місці поховання працювали вибухотехніки, слідчо-оперативна група, криміналісти, експерти. Черговий злочин росіян ретельно задокументований”, - зазначили в поліції.

Читайте також: Правоохоронці встановили чотирьох військових рф, які катували учасників АТО на Харківщині

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, з початку березня Ізюм піддавався масованим обстрілам і авіаударам. 2 квітня армія рф повністю захопила Ізюм. Загарбники не погоджували гуманітарних коридорів. Внаслідок обстрілів і ненадання меддопомоги загинули щонайменше тисяча жителів.

Місто звільнили 10 вересня в ході масштабного контрнаступу ЗСУ. Після цього правоохоронці виявили в Ізюмі шість катівень, влаштованих загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-