На Донеччині ворог знищив одне з найпотужніших підприємств із виробництва яєць

На Донеччині ворог знищив одне з найпотужніших підприємств із виробництва яєць

Фото, відео
Укрінформ
У Маяках на Донеччині російські загарбники постійними обстрілами знищили підприємство, що виробляло пів мільйона курячих яєць на добу, загинули понад 800 тисяч курей.

Про це повідомила у Фейсбуці речниця Донецької обласної військової адміністрації Тетяна Ігнатенко, передає Укрінформ.

“Пів мільйона яєць щоденно. 800 тисяч голів птиці - дорослої й молодняка. Це було одне з найпотужніших на Донеччині підприємств з виробництва яєць.

Було. До травня 2022-го”, - зазначила Ігнатенко.

За її даними, починаючи з 1 травня, загарбники методично - як за розкладом - обстрілювали підприємство ракетами й артилерією.

“Мало не щодня. Щоразу підгадуюючи черговий удар під закінчення зміни: о 17:30 люди завершували роботу, виходили з цехів, і за кілька хвилин починався обстріл - саме тоді, коли усі вже були на вулиці й прямували до транспорту”, - розповіла Ігнатенко.

На той час там працювало понад півтори сотні людей.

Читайте також: В Україні сповільнилося зростання цін на курячі яйця

Внаслідок обстрілів зруйновані будівлі, перебиті комунікації, потрощене обладнання, загинула вся птиця. Збитки підприємства лише від загибелі курей склали 120 млн гривень, загальні - ще підраховують.

Яйця підприємства продавали на Донеччині, Харківщині та Дніпропетровщині під торговою маркою “Фенікс”. Власники дали таку назву, бо змогли відродити виробництво поблизу Святогірська після того, як російські війська у 2014 році знищили підприємство на Луганщині.

Фото: Тетяна Ігнатченко / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-