Окупанти продовжують «евакуацію» з Херсона – Генштаб

Окупанти продовжують «евакуацію» з Херсона – Генштаб

Укрінформ
російські окупаційні війська продовжують так звану «евакуацію» з тимчасово окупованої частини Херсонщини. Водночас, ЗСУ продовжують нищити ворога на півдні - артилерія в населеному пункті Нововодяне знищила склад боєприпасів, до 5 вантажівок з боєкомплектом та 3 гармати Д-30.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ, інформуючи про оперативну обстановку на фронті станом на 18.00.

«Триває так звана «евакуація» з тимчасово зайнятої території Херсонської області. В населеному пункті Качкарівка окупанти дали мешканцям населеного пункту дві доби на виселення з власних помешкань та евакуацію. На шляхах «евакуації» до тимчасово окупованого Криму встановлено додаткові блокпости, де організовано ретельний догляд та перевірку цивільного населення», - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначили в Генштабі, до населених пунктів Червоний Маяк, Новорайськ та Зміївка прибула чергова партія мобілізованих російських військовослужбовців.

Окупантами також посилено фільтраційні заходи в населеному пункті Велика Білозерка Запорізької області.

Водночас в Генштабі повідомили, що наразі підтверджено ураження живої сили та техніки противника на тимчасово захоплених територіях Запорізької області. Так, артилерійські підрозділи Сил оборони в населеному пункті Нововодяне знищили склад боєприпасів, до 5 вантажівок з боєкомплектом та 3 гармати Д-30. В районах населених пунктів Токмак, Молочанськ та Кінські Роздори поранено до 110 військовослужбовців противника. Кількість загиблих загарбників ретельно приховується.

Читайте також: У Херсоні загарбники екстрено закривають обласну лікарню і виганяють пацієнтів

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 28 жовтня ліквідували близько 69 тисяч 700 російських агресорів, що на 480 осіб більше у порівнянні з попередньою добою. Також знищено 2640 ворожих танків (+9 одиниць), бойових броньованих машин ‒ 5378 (+14), артилерійських систем – 1698 (+8), РСЗВ – 379 (+0), засобів ППО ‒ 192 (+0), літаків – 272 (+1), гелікоптерів – 251 (+2), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1401 (+3), крилатих ракет ‒ 351 (+0), кораблів / катерів ‒ 16 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 4088 (+10), спеціальної техніки ‒ 151 (+1). Дані уточнюються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-