США застерегли Іран від убивства власних громадян та пособництва в убивствах українців

США застерегли Іран від убивства власних громадян та пособництва в убивствах українців

Укрінформ
США застерегли режим Ірану від убивств та переслідування власних громадян, що виходять на масові акції протесту, а також від постачань до рф зброї, яка вбиває мирних українців.

З такою заявою виступила на брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми стурбовані тим, що москва може консультувати Іран про те, як застосовувати найкращі методи керування протестами. Спираючись на великий досвід росії в придушенні демонстрацій, докази того, що Іран допомагає росії в її війні проти України є очевидними й загальнодоступними», - заявила представниця адміністрації США.

За її словам, що більше Іран і росія стають ізольованими, то більше вони зближаються.

Читайте також: США запровадили санкції проти Ірану через масові репресії й придушення свобод

«Наш меседж Ірану є дуже чітким: припиніть убивати свій народ і припиніть надсилати зброю в росію для убивств українців», - заявила речниця Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня США офіційно звинуватили Іран у безпосередній участі на боці росії у війні проти України. При цьому у Вашингтоні підкреслили, що Іран не лише надсилає ударні дрони до рф, але й розгорнув в окупованому Криму підрозділ військових інструкторів для безпосередньої допомоги в запуску цих БПЛА по мирних об’єктах в Україні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-