Австралія передасть Україні ще 30 бронемашин Bushmaster

Австралія передасть Україні ще 30 бронемашин Bushmaster

Укрінформ
Уряд Австралії ухвалив рішення про передачу Україні ще 30 бронемашин типу Bushmaster на тлі триваючої російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ABC News.

«З моменту їхнього прибуття (до України – ред.), Bushmasters активно використовувалися Збройними силами України. Президент України, міністр оборони та посол просили про збільшення їх доставок», - заявив глава Міноборони Австралії Річард Марлс.

Після отримання Україною 30 додаткових Bushmaster загальна кількість бронемашин, відправлених до ЗСУ, сягне 90 одиниць.

Також Австралія відправить після католицького Різдва до Британії 70 своїх військових, які будуть допомагати з навчаннями українських солдат.

«Наші солдати візьмуть участь у великій навчальній програмі у Великій Британії, щоб допомогти підготувати своїх українських товаришів до боротьби проти невиправданої та незаконної агресії росії», - додав Марлс.

Читайте також: Бронемашини, які Канада передає Україні, обладнають кулеметами

Загальна фінансова підтримка Австралією України зараз перевищує 655 мільйонів австралійських доларів, у тому числі 475 мільйонів доларів, виділених на військову допомогу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував Австралії за новий пакет допомоги.

«Я вдячний Австралії за новий пакет безпекової допомоги, що включає тренування для наших військових і 30 додаткових "Бушмастерів". Ці бронемашини показали відмінні результати на полі бою, і Україна зверталася із запитом на додаткову партію. Завжди пам’ятатимемо підтримку Австралії», - написав Кулеба у Твіттері.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський подякував Австралії за оборонну допомогу Україні й закликав посилювати підтримку української армії зброєю та боєприпасами.

Фото: Department of Defence

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-