росіяни обстрілюють села у Бериславському районі, а в Херсоні мародерять та викрадають людей

росіяни обстрілюють села у Бериславському районі, а в Херсоні мародерять та викрадають людей

Укрінформ
На Херсонщині російські загарбники з мінометів та артилерії обстрілюють прифронтові та деокуповані населені пункти Бериславського району. Є жертви серед мирного населення.

Про це у Фейсбуці повідомила Херсонська міська рада, передає Укрінформ.

«Ворог обстріляв із мінометів та артилерії прифронтові та нещодавно звільнені населені пункти Бериславського району. На жаль, є жертви серед мирного населення. Снарядами знищено оселі, уламками посічені стіни, дахи, побиті вікна, пошкоджено лінії електропередач. Вирви від розривів снарядів – посеред доріг та біля будинків місцевих мешканців», – йдеться у повідомленні.

На місцях обстрілів працюють поліцейські, обстежують територію та збирають речові докази. За минулу добу поліція відкрила 12 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф у Херсонській області.

Також зазначається, що з Херсона надходять повідомлення про зникнення людей. Вони не виходять на зв'язок із рідними, а через деякий час з їхніх телефонів родичам надходять повідомлення підозрілого змісту.

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ знищили базу кадирівців - 40 вбитих, 60 поранених

Триває фіксація фактів мародерства російськими військовими на деокупованих територіях. У місцевого населення окупанти відбирали мопеди та автомобілі з причепами. З магазинів викрадали термінали та гроші, з будинків вивозили все майно, від посуду, килимів до побутової техніки та меблів. Що не вдавалося забрати, армія мародерів трощила та знищувала.

За усіма фактами слідчі поліції відкрили кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області ЗСУ звільнили від російської армії понад 90 населених пунктів, в яких мешкають понад 12 тис. осіб. Зараз у звільнених селах та містечках проводять стабілізаційні заходи.

Фото: Херсонська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-