рф втратила на війні в Україні понад 25% бойових гелікоптерів Ка-52 – розвідка Британії

рф втратила на війні в Україні понад 25% бойових гелікоптерів Ка-52 – розвідка Британії

Укрінформ
З моменту вторгнення в Україну було підтверджено щонайменше 23 втрати російського ударного гелікоптера Ка-52 (Hokum B за класифікацією НАТО).

Як передає Укрінформ, про це йдеться у короткому зведенні британської військової розвідки, опублікованому у вівторок міністерством оборони Великої Британії у Твітері.

Зазначається, що це становить понад 25% парку російських ВПС із 90 Ка-52 і майже половину загальних втрат гелікоптерів росії в Україні.

Як вважає британська розвідка, російські ударні гвинтокрили, ймовірно, особливо постраждали від українських переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК). Гелікоптери часто працюють з менш постійним верхнім прикриттям бойових літаків, ніж можна було очікувати відповідно до військової доктрини росії.

Читайте також: Повітряні Сили збили вже третій російський вертоліт за день

«росія все ще не може зберегти належну перевагу в повітрі, щоб надійно здійснювати ефективну підтримку з повітря поблизу лінії фронту, а її артилерійські боєприпаси закінчуються», - вважає британська розвідка.

Також зазначається, що російські командири, ймовірно, все частіше вдаються до виконання ризикованих ударних вертолітних місій як одного з небагатьох доступних варіантів забезпечення безпосередньої підтримки військ у бою.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого до 24 жовтня ліквідували близько 67 тисяч 940 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-