До 60% американців вважають дії рф в Україні геноцидом — експерт

До 60% американців вважають дії рф в Україні геноцидом — експерт

Укрінформ
У медіапростір США у зв’язку з дезінформацією в соціальних мережах проникли російські наративи, але їм довіряє невелика кількість населення.

Про це повідомив керівний директор телеканалу FP1 USA, експерт з PR та комунікацій Ліаф Ларсон на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Наразі в США існує розмежування брехні від журналістики. Але останні 5 років існує проблема з дезінформацією у соціальних мережах, що дозволило проникнення російських наративів щодо того, що Україна сама вина, а рф була вимушена розв’язати війну. Але в цьому переконана невелика кількість людей. Принаймні 70% населення США впевнені, що росія незаконно напала на суверенітет і народ України», - сказав він.

Крім того, експерт наголосив, що нині 50-60% американців переконанні, що це не просто незаконна агресія, а геноцид українського народу.

Читайте також: Заява рф про «брудну бомбу» є спробою виправдати геноцид новим фейком - Подоляк

Як повідомляв Укрінформ, Європейська служба зовнішніх дій (ЄСЗД) в рамках спецпроєкту «EuvsDisinfo» створила спеціалізований ресурс Learn (навчайся – англ.) для журналістів та для всіх, хто прагне захистити себе від фейкових новин та розуміти, як саме працює російська машина дезінформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-