Зведення ОВА: ворог за добу атакував п’ять регіонів, на Херсонщині й Луганщині - активні бої

Зведення ОВА: ворог за добу атакував п’ять регіонів, на Херсонщині й Луганщині - активні бої

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила обстріли п’яти регіонів України, у Херсонській та Луганській областях тривають активні бойові дії.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на ранок понеділка, 24 жовтня.

У Харківській області минулої доби ворог обстрілював населені пункти Куп'янського, Чугуївського, Ізюмського та Богодухівського біля лінії зіткнення та кордону з рф.

На звільнених територіях області триває розмінування. За добу піротехніки ДСНС знешкодили ще 418 вибухонебезпечних предметів.

У Луганській області тривають бойові дії. Ракетні війська та артилерія Збройних сил України за минулу добу уразили чотири пункти управління, п’ять районів зосередження живої сили, озброєння і техніки, чотири склади боєприпасів, зенітний ракетний комплекс, район вогневих позицій артилерії та інші важливі об’єкти росіян. Ворог шість разів штурмував позиції ЗСУ, здійснив 20 артилерійських та мінометних обстрілів, завдав два авіаудари.

Читайте також: Загарбники за добу вбили на Донеччині шістьох людей

У Донецькій області вночі війська рф обстріляли Красногорівку, селища Костянтинівку і Єлизаветівку в Мар'їнській громаді, а також селища Торське і Зарічне Лиманської громади. Детальна інформація про руйнування і постраждалих уточнюється.

За минулу добу по області шестеро людей загинули і п’ятеро були поранені.

У Миколаївській області, за інформацією оперативного командування "Південь", 23 жовтня ворог вів мінометний вогонь по прибережній смузі Очаківської громади. Без жертв і постраждалих.

Зранку відбувся обстріл Шевченківської громади, пошкоджені автомобілі та нежитлова споруда. Постраждалих немає.

Читайте також: На Миколаївщині через обстріли постраждали житлові будинки та навчальний заклад

Вночі зафіксовані обстріли Баштанської громади, пошкоджено лінію електропередач, три приватні будинки, навчальний заклад. Постраждалих немає.

Тривають обстріли території та населених пунктів Березнегуватської громади.

Зранку під обстрілами перебувала Інгульська громада. Інформація про постраждалих і пошкодження уточнюється.

Вчора обстрілів зазнала Широківська громада, один будинок зруйновано і три пошкоджено. Постраждалих немає.

У Херсонській області тривають активні бойові дії. Ворог продовжує обстрілювати цивільну інфраструктуру вздовж лінії зіткнення.

ЗСУ утримують займані рубежі, на звільнених територіях проводять стабілізаційні заходи. Загарбники намагаються утримувати оборону в умовах обмеженої логістики, деморалізації духу своїх військових, проведення заходів евакуації державних установ та керівного складу.

Читайте також: рф готується оборонятися в Херсоні, а не виходити з нього – розвідка

Втрати ворога на півдні – 47 осіб, два танки, РСЗВ "Град", протитанковий ракетний комплекс, 16 одиниць автобронетанкової техніки і чотири склади з боєприпасами у Первомайському та Бериславському районах. Пошкоджено самохідну крупнокаліберну гаубицю "Мста-С" та ще чотири одиниці автобронетехніки.

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Запорізькій, Чернівецькій, Кіровоградській, Одеській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Черкаській, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Житомирській та Київській областях.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Генерального штабу, ЗСУ за добу відбили ворожі атаки біля 11 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-