Уночі росіяни обстріляли різні ділянки фронту Донеччини, найбільше постраждала Авдіївка

Уночі росіяни обстріляли різні ділянки фронту Донеччини, найбільше постраждала Авдіївка

Фото
Укрінформ
Цієї ночі росіяни обстрілювали на Донеччині різні ділянки вздовж лінії фронту - від Авдіївки до Лимана.

Про це повідомив у Телеграмі голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ.

"Вночі росіяни вели обстріли на різних ділянках фронту від Авдіївки до Лимана. На Донецькому напрямку найбільше постраждала Авдіївка – протягом ночі росіяни 6 разів обстріляли місто з артилерії та РСЗВ. Інформація про постраждалих наразі не надходила, обсяги руйнувань встановлюємо. На Горлівському напрямку під обстріли потрапили Бахмутська, Соледарська і Торецька громади", - написав очільник ОВА.

Він додав, що під час ранкового обстрілу Бахмута росіяни поцілили у розважальний заклад і пошкодили приватний будинок.

У Соледарській громаді пошкоджено 3 будинки у Парасковіївці – без жертв. У Торецькій громаді росіяни обстріляли Курдюмівку – вбили щонайменше 1 людину, пошкоджено 2 будинки.

На Лисичанському напрямку тривають масовані обстріли Лиманської громади – під вогнем переважно Торське та Зарічне, також зафіксовано два прильоти по Лиману. У громаді загинула 1 людина.

Керівник ОВА вкотре наголосив, що залишатися на Донеччині небезпечно та закликав людей вчасно евакуюватися.

Як додали у поліції Донецької області, російські війська за добу завдали 20 ударів по Донеччині.

Ворог обстріляв Бахмут, Авдіївку, Лиман, Часів Яр, Українськ, Зарічне, Бердичі, Карлівку, Невельське, Торське, Кліщіївку. Внаслідок воєнних злочинів російської федерації загинули цивільні жителі, є травмовані.

росіяни обстріляли Донеччину із реактивних систем залпового вогню “Ураган”, “Град” та артилерії.

Зруйновано та пошкоджено 14 цивільних об‘єктів – 10 житлових будинків, дитячий садок, магазин.

“Окупанти обстріляли місто Українськ Селидівської громади із РСЗВ “Ураган”. Пошкоджено 7 багатоповерхових будинків та дошкільний заклад. Є травмовані цивільні мешканці, серед них - діти 2011 та 2012 років народження”, - ідеться в повідомленні.

Поліцією та Службою безпеки України відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 159 людей, з початку обов’язкової евакуації понад 25 700 осіб, серед них 4036 – діти, 1525 – люди з інвалідністю.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами військ рф, у регіоні немає газопостачання, проблеми з водопостачанням.

З області, в якій на момент повномасштабного вторгнення проживали 1 млн 670 тис. осіб, виїхали понад 1,2 млн. До зими в регіоні має залишитися не більше 235 тис. осіб, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-