Поліція задокументувала вбивство військовими рф 10-річної дівчинки на Харківщині

Поліція задокументувала вбивство військовими рф 10-річної дівчинки на Харківщині

Фото
Укрінформ
Поліція Харківщини продовжує документувати злочини армії рф, зокрема вбивство у Новому Бурлуці 10-річної дитини.

Про це відділ комунікації поліції Харківської області повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"російський снайпер стріляв в автівку і вбив 10-річну дівчинку – чергові злочини росіян задокументувала поліція в Новому Бурлуці", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в поліції, село Новий Бурлук з першого дня повномасштабного вторгнення російської федерації потрапило під окупацію ворога. Солдати російської армії поводилися зухвало - оселилися у домівках громадян, відібрали автомобілі, забирали домашню худобу, їжу, мародерили.

Читайте також: Вивезених із Херсонщини та Запоріжжя дітей загарбники хочуть відправити до кримських шкіл

За словами дідуся загиблої дівчинки Миколи Ківшара, до війни його 10-річна онука разом з батьками мешкала у Харкові. У село Новий Бурлук дитину перевезли, бо вважали, що там буде безпечніше. 25 лютого дівчинка разом з дідусем поїхали в магазин за бабусею. В цей час російський снайпер прострелив їх автівку. Куля влучила в дитину та пройшла наскрізь. Під час транспортування пораненої дівчинки до медичного закладу в місто Чугуїв їх автомобіль знову потрапив під обстріл. Дівчинка загинула, дідусь з бабусею отримали поранення. Тіло дитини чоловік ніс на руках до найближчого села. Спочатку він поховав онуку на подвір’ї власного будинку, а потім перепоховав на кладовищі.

Також у поліції повідомили про те, що 26 лютого загарбники застрелили 40-річного місцевого жителя. Їм не сподобалося, що чоловік проводив відеозйомку безладу та мародерства у місцевому магазині, який вчиняли російські військові. Його вбили пострілом у голову. Загиблого поховали родичі на місцевому цвинтарі.

Наразі правоохоронці вилучили тіла двох загиблих на місцях поховань, зібрали речові докази і направили на експертне дослідження.

Читайте також: російська армія вбила в Україні 430 дітей

Відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі чи довічне ув’язнення.

21 жовтня ексгумацію загиблих провели співробітники слідчо-оперативної групи Чугуївського райуправління поліції, криміналісти разом з працівниками Чугуївської окружної прокуратури.

Фото: Поліція Харківщини, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-