В Україні пішов під суд росіянин, який охороняв ватажків «лнр»

В Україні пішов під суд росіянин, який охороняв ватажків «лнр»

Укрінформ
Громадянина російської федерації, який охороняв ватажків терористичної організації “лнр”, судитимуть за участь у війні проти України.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Слідство встановило, що житель Воронезької області російської федерації у 2015 році прибув на тимчасово окуповану територію Луганщини. Він вступив до лав так званої “служби урядової безпеки міністерства внутрішніх справ лнр” та отримав стрілецьку вогнепальну зброю.

У складі озброєної групи з кількох десятків осіб обвинувачений “ніс службу” з охорони найближчого оточення ватажка "лнр".

Від початку повномасштабної російської агресії він був направлений в Україну для участі у бойових діях. Воював у лавах збройних формувань рф на східному фронті. У серпні в Донецькій області його поранили та взяли в полон військовослужбовці Збройних сил України.

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно росіянина за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.

Читайте також: СБУ знешкодила мережу російських агентів, завербованих у тюрмах на Луганщині

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі колишнього учасника “антимайдану” засудили за участь у діяльності терористичної організації “днр” до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-