На кордоні білорусі й України росіяни обладнують військовий аеродром

На кордоні білорусі й України росіяни обладнують військовий аеродром

Фото
Укрінформ
Свіжі фотографії з супутника свідчать, що на військовому аеродромі «Зябрівка» біля білоруського кордону з Україною побільшало російської техніки та військ.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на білоруську редакцію "Радіо Свобода".

За інформацією видання протягом останнього місяця військовий аеродром "Зябрівка" під білоруським обласним центром Гомелем швидко змінюється. Останнім часом туди прибуло більше російської техніки та військових.

«Російська військова техніка і жива сила прибули в Зябрівку півтора тижні тому. Росіяни мешкають там з весни, але в обмеженій кількості. Доступ до Зябрівки закритий, як і раніше. Як стояли, так і стоять російські війська, але зараз побільшало техніки і людей», - розповів свідок з Гомельського району.

На супутникових знімках видно, що в північній частині аеродрому будують піщані насипи. За інформацією "Радіо Свобода", подібні споруди у вигляді курганів можна побачити, наприклад, у військовій частині 1146 зенітно-ракетного полку, яка виконує завдання з охорони білоруської Остравецької АЕС. Там на насипах встановлені радіолокаційні станції, які використовуються для ідентифікації цілей і наведення ракет.

На супутниковому знімку, зробленому 16 жовтня, видно, що на території аеродрому "Зябрівка" збільшилася кількість військових вантажівок, розширилася територія військового містечка, помітна наявність зенітно-ракетних комплексів С-300 і С-400. Також бачимо потяг, який привіз пальне в цистернах.

Читайте також: Загроза вторгнення з білорусі може значно зрости навесні – Об’єднані сили

24 лютого росія розпочала новий етап війни з Україною – повномасштабне вторгнення. Воно здійснювалося та здійснюється в тому числі і з території білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-