росіяни вбили в Україні 428 дітей

росіяни вбили в Україні 428 дітей

Укрінформ
В Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації загинули 428 дітей, 815 - отримали поранення.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

“Станом на ранок 19 жовтня 2022 року більше ніж 1243 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 428 дітей загинуло та понад 815 отримали поранення різного ступеню тяжкості”, - ідеться в повідомленні.

Ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 415, Харківській - 258, Київській - 116, Миколаївській - 77, Запорізькій - 69, Чернігівській - 68, Луганській - 64, Херсонській - 57, Дніпропетровській - 31.

Зокрема, під час фіксації злочинів, вчинених на території Донецької області, на місці стихійного поховання в місті Лиман виявлено тіла трьох дітей віком 2, 9 та 14 років з ознаками осколкових та мінно-вибухових поранень.

Через бомбардування та обстріли збройними силами російської федерації пошкоджено 2663 заклади освіти, 326 з них зруйновано повністю.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні у звільненому від росіян місті Лиман Донецької області поліція ексгумувала тіла п'ятьох вбитих дітей. Попередньо встановлено, що всі вони загинули від осколкових поранень внаслідок російських обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-