Якщо люди свідомо «зливали» в інтернет серійні номери дронів, працюватимуть правоохоронці - МВС

Якщо люди свідомо «зливали» в інтернет серійні номери дронів, працюватимуть правоохоронці - МВС

Укрінформ
Якщо громадяни свідомо розміщували в інтернеті, наприклад, у різних Телеграм-каналах, інформацію з локаціями прильотів або з серійними номерами «Шахідів», то щодо них працюватимуть правоохоронці.

Про це в ефірі телемарафону заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, відповідаючи на питання щодо покарання для авторів цих Телеграм-каналів, передає кореспондент Укрінформу.

«Є відповідальність за ці дії. І якщо доводиться, що люди свідомо розміщують у пабліках цю інформацію, звичайно, тут будуть працювати правоохоронці», - наголосив Монастирський.

Він зазначив, що за всі ці місяці повномасштабної війни з рф у нас люди все ж таки навчилися вже коректно реагувати на ці речі, і більшість відео, які поширюються, вони не мають у собі зазначення місця прильотів з тим, щоб не наразити на небезпеку інших людей.

Читайте також: Україна веде перемовини про надання допомоги для захисту від дронів-камікадзе – Монастирський

Відповідаючи на запитання щодо того, що низка громадян не дослухаються до закликів не знімати місця прильотів і не оприлюднювати ці фото і відео, Монастирський уточнив, що громадянам, звичайно, хочеться поділитися інформацією, яку вони отримують і бачать на власні очі.

Але при цьому необхідно завжди розуміти, що будь-яка інформація про місце вибуху, про те, який конкретно дрон і з яким номером досягнув мети, є підказкою ворогу, зауважив глава МВС.

«Тому, звичайно, робити цього не потрібно. Будь-які знімки ми намагаємося видаляти з мережі. Інформацію, необхідну для того, щоб зрозуміти, яким саме чином перейти в укриття, де саме є небезпека – надають офіційні джерела, з яких можна отримувати ці дані», - поінформував глава МВС.

Читайте також: Глава МВС закликав не збивати самостійно дрони зі стрілецької зброї

Він, звертаючись до громадян, заявив, що при цьому необхідно думати про тих людей, які перебувають поруч, про тих, хто ще перебуває у тих чи інших будинках і укриттях.

Як повідомлялося, у Нацполіції заявили, що людям, якщо вони почули звук дрона, залишатися в укриттях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-