Збитки від обстрілів критичної інфраструктури становлять сотні мільярдів доларів – ОП

Збитки від обстрілів критичної інфраструктури становлять сотні мільярдів доларів – ОП

Укрінформ
Внаслідок ворожих обстрілів житлової, соціальної та енергетичної інфраструктури Україні завдано збитків на сотні мільярдів доларів.

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, повідомляє Офіс Президента.

«росіяни цілять в об’єкти енергетичної інфраструктури, а також намагаються залякати українців тим, що стріляють по житлових будинках», – зазначив він.

Читайте також: росіяни завдали ракетного удару по об’єкту критичної інфраструктури на Вінниччині

За словами Тимошенка, через постійні обстріли енергетичної інфраструктури з боку росії ситуація з постачанням електроенергії в країні доволі напружена. Заступник керівника Офісу Президента закликав громадян і бізнес зменшувати використання електроприладів у години пікових навантажень на енергосистему (з 17:00 до 23:00).

«Ми щодня закликаємо українців економити електроенергію. Коли бувають доволі напружені ситуації, як декілька днів тому в Києві та кількох областях, ми додатково звертаємося до людей. Усі працюють: ДСНС і енергетики, які практично під обстрілами лагодять об’єкти енергетичної інфраструктури, і за це їм дуже дякую», – сказав він.

Тимошенко констатував, що внаслідок обстрілів житлової, соціальної та енергетичної інфраструктури завдано збитків на сотні мільярдів доларів.

Читайте також: У Києві пожежі на об’єктах критичної інфраструктури ліквідовані

Як акцентував Тимошенко, важливо, щоб електроенергію заощаджували всі: і громадяни, і комунальні служби, і приватні підприємства.

«Економлять і прості громадяни. Також звертаємося до очільників міст та обласних адміністрацій. У багатьох містах увечері вимикається освітлення. Звертаюся також до комерційних підприємств, як-от маленькі кав’ярні, магазини: дуже просимо вимикати освітлення. Це допоможе нам усім пройти цей період, тому що він справді важкий. Так, ми лагодимо, але ж ви бачите: щодня прилітає по нових і нових об’єктах енергетичної інфраструктури. Коли ми всі разом і працюємо на країну на енергетичному фронті, як наші Збройні сили працюють на фронті, це дуже допоможе. Тому ще раз закликаю ввечері мінімізувати використання електроенергії», – закликав Тимошенко.

Як повідомлялося, у понеділок вранці росія атакувала Київ 28-ма дронами. Зафіксовано п’ять влучань. Зокрема, зруйновано житловий будинок в Шевченківському районі. Слідчі СБУ відкрили два кримінальні провадження за фактами обстрілів столиці України 17 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-