Українців просять не публікувати кадри роботи ППО

Українців просять не публікувати кадри роботи ППО

Укрінформ
Командування Повітряних Сил закликає громадян не публікувати застосування засобів української ППО.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

"Противник має відповідно дані повітряної розвідки, космічної, наземної, знає слабкі місця, які є у нас. Зрозуміло, ми теж знаємо, що він це знає, і протидіємо, намагаємося використати цю інформацію на нашу користь. Противник шукає, як пролетіти, тому й не все вдається збивати. Щоб менше противник володів такою інформацією, треба щоб громадяни не публікували саме застосування засобів ППО, з лісу, чи з інших рельєфів", - сказав Ігнат.

За його словами, іранські дрони, якими зараз росія атакує Україну, наводяться за координатами цілі, їх маршрут прокладається заздалегідь таким чином, щоб оминути засоби ППО.

Він зауважив, що навіть інверсійний слід від ракети, якщо опублікувати в мережі, може дати ворогу інформацію про те, де стоїть комплекс, з якого було запущено ракету ППО.

"Ще раз закликаємо - не годуйте окупантів інформацією. Дотримуйтеся заходів безпеки", - наголосив Ігнат.

Коментуючи інформацію ЗМІ, що Іран поставлятиме росії балістичні ракети, Ігнат зауважив, що цей вид озброєння є небезпечним.

Читайте також: Повітряні сили уточнили: за ранок знищили 37 із 43 дронів, випущених росією

"Проти балістики, як кажуть фахівці, найкращий засіб - це бетон, сховатися. Тому що балістичні ракети - це ціль, яку не так просто збивати нашими силами ППО. Балістичні ракети це цілі, які не можуть уражатися тими комплексами, які є у нас на озброєнні. Якби у нас був "Петріот" крайнього покоління, який може вражати такі балістичні ракети... Але взагалі ідеально, щоб Україна стала системою європейської спільноти, вступила в НАТО і приєдналася до тієї парасольки, яку називають системою ПРО загальною, колективною. І дійсно тоді ми мали б захист", - сказав Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, українські військові у понеділок вранці збили 37 дронів-камікадзе із 43. Всі вони були запущені по Україні з півдня. Є загиблі і постраждалі.

Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-